För kännedom – covid 19

Med anledning av att vi har flera konstaterade fall i personalgruppen vill vi informera om och uppmana till att vara vaksamma på och att vara hemma vid minsta symptom samt testa sig om barnet har symptom.

Vi kommer att ha öppet på fritidshemmet som beslutat och alla barn som har anmält omsorgsbehov är självklart välkomna. Vi kommer att vidta åtgärder för att försöka minska vidare smittspridning och vill vädja till er att vara noga med att ha era barn hemma vid minsta symptom.
Vi vill också påminna om att anmäla eventuell sjukdom eller ändrat behov av omsorg (t ex ledighet) till fritids så snart som möjligt för att vi ska kunna planera verksamheten på bästa sätt.
Sjukfrånvaron till följd av covid-19 kommer sannolikt att vara högre än vanligt även en tid in på nästa år. Därför behöver medarbetarna på fritidshemmet få möjlighet till ledighet och återhämtning för att orka ta hand om alla barn på ett bra sätt även efter jul- och nyårshelgen. Därför lägger jag med en vädjan om att vårdnadshavare inte lämnar sina barn till fritidshemmet om man inte absolut måste. Den avser mellandagarna kring jul, nyår och trettonhelgen under perioden 28 december–8 januari.
Peter Malmström Jonsson

Lämna en kommentar