Veckobrev

Vecka 18

Hejsan!

Nu har sköna maj påbörjats, även om den ännu inte har varit så skön. Det har varit en grå, kall och regnig vecka, men vi är ute och leker oavsett väder. På utedagen i onsdags ösregnade det hela dagen. På grund av detta valde vi att gå en kort promenad runt skolan och sedan var vi på gården. Vi öppnade upp alla våra små bodar, och vi har även en liten takad del på ena sidan av Ängen, så att alla kunde sitta och äta sin frukt eller medhavda matsäck utan att allt blev blött. Det fungerade jättebra!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Åå, vi har även arbetat med talen 1 – 15 och våra elever har dessutom tränat på att skriva siffran 3. Vid några tillfällen i veckan i har börjat att titta på Pippi Långstrump, en fantastisk klassiker. Detta är mycket populärt! Filmen är så gammal men den fängslar barnen än idag!

Det blev ingen idrott för grupp A denna vecka på grund av sjukdom och det blev heller ingen El Sistema på tisdagen på grund av samma orsak. I slutet av veckan var dock allt som vanligt igen och lektionerna hölls enligt schemat.

Jättespännande! Nästa vecka är det dags för den efterlängtade Talangjakten på Stocksätterskolan. Detta är en kär tradition som vi har genomfört i drygt 10 år. Förra året var den första gången då showen blev helt digitalt (på grund av Covid) med en förinspelad film på alla bidrag, detsamma gäller i år. Årets film kommer hela skolan att titta på onsdag den 12 maj kl.08:30. Vi har ett bidrag med från förskoleklassen där fem av våra elever deltar (Ariam, Juni, Noah, Saga och Max). Vi önskar dem lycka till! Om ni vill se Talangjakten så går det bra! Filmen finns att se på elevrådet.se för alla som vill; elever som är sjuka den dagen, släkt och vänner.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Utedag! Vi tar den en dag tidigare eftersom det är Talangjakten på onsdagen och vi har ingen El Sistema denna tisdag så vi byter dag denna vecka.

Onsdag: Vår årliga Talangjakt går av stapeln!! Talangjaktsfilmen släpps på elevrådet.se kl.8:30 för alla som vill se.

Torsdag: Lovdag!

Fredag: Lovdag!

 

Trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

*************

Vecka 17

Hej hopp!

Då har vi kommit till den sista dagen i april och maj väntar runt hörnet, förhoppningsvis med mycket sol och värme.

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Zz, vi har också arbetat med jämna och udda tal och det har ”lästs” på läs-appen Ugglo. Vi har pratat vidare om olika vårblommor och idag gjorde vi ett arbetsblad med påskliljor, pingstliljor och tulpaner.

På utedagen gick vi och plockade skräp i närområdet och vi avslutade med att leka i lekparken bakom Elof. På musiken med El Sistema har våra elever börjat att öva på de sånger som de ska bidra med på årets skolavslutningsfilm. Tyvärr kommer vi inte att kunna ha vår traditionella avslutning vid Hembygdsgården i år heller utan det kommer att bli en film där skolans alla elever medverkar. Filmen blir toppenbra men visst är det trist att vi inte får ses. Vi hoppas att det snart blir bättre tider igen!

När vi hade läsvecka förra veckan lade vi i en flörtkula i en burk för varje läst bok. Denna vecka räknade vi våra kulor och det var 95 stycken! Just den dagen då vi räknade flörtkulorna hade Max på sig ett par byxor som det stod 95 på. Det tycke vi alla att var ett häftigt sammanträffande!!

Viktigt! Det har börjat dyka upp smartklockor på våra 6-åringars armar. Dessa klockor har använts för att ringa hem under skoldagen och det har även tagits kort med dem, detta är inte ok. Vi har mobilförbud på skolan och dessa klockor kan likställas med telefonerna. Vi kommer från och med nu plocka in eventuella smartklockor som tas med hit men vi hoppas att klockorna förblir hemma så att vi slipper detta problem.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Musik med El Sistema.

Onsdag: Utedag! Kläder efter väder och en liten enkel matsäck kan tas med, vi bjuder på frukt.

Torsdag: Musik med El Sistema.

 

Trevlig Valborg!

Carina, Åsa & Gunilla

************

Vecka 16

Hej igen!

Här är veckans information!

Ännu en vecka med varierande väder! Den börjande med sol och slutade med snö! Vi är noga med att alla barn har på sig överdragsbyxor varje dag när vi är ute, även om det inte är snö eller regn. Se gärna till att ditt barn har med sig det varje dag!

Eddie lyckades göra en snöboll av snön som föll i början av veckan!

Den här veckan har vi jobbat extra med bokstaven Yy. Sedan har vi fortsatt att läsa böcker via Ugglo. Barnen gillar det och sitter som tända ljus och lyssnar koncentrerat! Vi har också övat på bokstäver på engelska via ett räknespel. Dessutom har barnen tränat på mattebegreppen mer och mindre.

I onsdags gick vi till kullen vid Hässleberg. Där fikade vi och sedan spelades det Gaggboll nedanför kullen. Många valde också att rulla nerför kullen. Det var roligt! Vi gick också till den lilla lekparken alldeles bredvid.

Vi har börjat med utvecklingssamtalen nu. Glöm inte att svara på enkäten som ni får inloggningsuppgifter till.

 

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 17:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 *************

Vecka 15

Hej på er!

Då var det fredag igen. Den här veckan har rullat på väldigt snabbt! Den började med snö och blaskigt väder och slutade med sol!Den här veckan har vi jobbat extra med bokstaven Xx.

På utedagen gick vi till Ekoparken vid Hässleberg. Det blev en städdag i solen! Förskoleklassen är väldigt duktiga på att städa och väldigt arga på alla som kastar skräp överallt! Se mer bilder i inlägget på bloggen! Bilden nedan visar en del av de saker som vi hittade!

Vi har haft läsvecka på Stocksätterskolan. Det har blivit mycket högläsning och men vi har också lyssnat på böcker. Vi använder bl a en app som heter Ugglo. Den är jättebra och där finns hur många böcker som helst och i olika svårighetsgrad. Många använder sig så klart av uppläsningsfunktionen. Men det berikar läsningen att också lyssna på en bok. För varje bok har vi lagt i en liten kula i en låda. Det blev väldigt många till slut! Veckan avslutades med pyjamas och gosedjursdag!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 16:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På torsdag och fredag är Gunilla ledig. Vikarie är Anel. Han har arbetat en del på fritids så barnen känner honom.
 • På fredag har grupp B idrott.

*************

 

Vecka 14

Hejsan!

Då är vi igång igen efter påsklovet. Vädret har varit lite kyligare dessa fyra skoldagar. Veckan startade ju t o m med att det snöade! Varma kläder behövs alltså fortfarande.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ww och vi har jobbat med talet 7 på olika sätt. Vi har även fortsatt att lära oss mer om vårens blommor och på utedagen gick vi till Parken och såg vi både blåsippor, vitsippor och scilla. På engelskan tränar de på att prata engelska, att presentera sig och att säga olika ramsor.

Vi har gjort klassindelningen till årskurs ett och delat ut lappar till alla med denna information, givetvis lade vi även ut den på bloggen. Igår startade vi dagen med en gemensam samling där vi talade om vilka som skulle gå i samma klass. Det hela gick lugnt och fint till, det blev inga ledsna miner. Vi förklarade också för våra elever att vi kommer att ha mycket gemensamt även i ettan, vi ser dem som en grupp men vi måste dela upp oss ibland.

Läsvecka: Nästa vecka har vi läsvecka på Stocksätterskolan. Vi kommer att läsa extra mycket för våra elever under dessa dagar. De elever som kan läsa kommer att få tid att göra det och de som inte kan läsa ännu får lyssna på upplästa böcker, det får givetvis de som kan läsa också göra. På fredagen avslutar vi med en pyjamasdag. Det blir härligt att stiga upp ur sängen och slippa byta om innan man åker till skolan! Härligt! Man kan ha pyjamas, nattlinne, morgonrock eller andra mysiga kläder på sig. Detta är förstås helt frivilligt men det brukar vara mycket populärt att få gå runt på skolan i pyjamas. Om man vill får man även ta med sig ett gosedjur.

Utvecklingssamtal: Inom kort kommer vi att höra av oss till er och boka in vårens utvecklingssamtal.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Musik med El Sistema.

Onsdag: Utedag, kläder efter väder och en enkel matsäck kan tas med. Denna dag släpps en film med lottningen till årets Talangjakt där man får veta vilka bidrag som kom med i årets show. Filmen finns att se på elevrådet.se från ca kl.9.00.

Torsdag: Musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B. Vi har en pyjamasdag då man får ha på sig pyjamas, nattlinne, morgonrock eller andra myskläder om man vill. Man får även ta med sig ett gosedjur denna dag.

 

Må väl!

Carina, Åsa & Gunilla

*************

Vecka 12

Hej på er!

Nu är det vår i luften! Vi njuter av solen när vi är ute! Men vädret är omväxlande. Det fick vi känna på i onsdags på utedagen. Då blåste det kallt!

Den här sista veckan innan påsklovet har vi påskpysslat och målat påskteckningar. På fredag ska allt vara klart. Alla får med sig en kyckling i garn och en liten skål med påskgräs! Sedan har ni säkert fått en del påskbilder under veckan! Alla elever på Ängen har ritat ett litet påskägg till ett gemensamt påskris som sitter uppsatt på Ängen.

På lördag den 27 mars mellan 20:30-21:30 är det Earth hour som är världens största miljömanifestation. Vi på Stocksätterskolan har deltagit under flera år. Vi släcker ner alla lampor på fredagen och under veckan pratar vi om miljö och natur och vad vi kan göra för att det ska bli bättre för alla. I förskoleklass har vi pratat om Världsnaturfonden som arrangerar Earth hour och deras miljöarbete. Vi har också pratat om vad som kan hända när skräpet ligger i naturen och i haven. I onsdags på utedagen städade vi i närområdet runt skolan och upp mot parken. De var jätteduktiga!

Nästa vecka är det påsklov och alla elever är lediga!

 

Trevlig helg!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 14:

 • Måndag är annandag påsk och alla är lediga.
 • Från tisdag till torsdag kan man anmäla sig till Talangjakten. Mer information finns på elevrådet.se
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

*************

Vecka 11

Hej på er!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Vv och vi har även jobbat med siffran 7. Vi närmar oss påsk och därför har alla förskoleklassbarn sått gräs i en liten skål denna vecka. Nästa vecka ska det göras garnkycklingar som ska sättas i gräset för att sedan tas med hem. Det har även målats påskteckningar. På utedagen strålade solen och vi gick till Spontan och lekte där. Det har jobbats vidare med engelskan också. Det har jobbats med engelska också och om ni vill se lite av det som de arbetar med nu så gå in på vår fina engelskablogg piece-of-cake.se. Det finns en direktlänk här på bloggen i den högra sidospalten där du bara kan trycka för att komma rätt.

Denna vecka har det varit en temavecka vid skollunchen som har hetat ”Världens mat”. Skolmatsalen, vid namn Yum Yum, har varit dekorerad med flaggor och vimplar från världens alla hörn. Vi har ätit mat som kommer ifrån Italien, Thailand, Balkan, Japan och USA. Under lunchen har det dessutom spelats musik från landet vars mat vi har ätit. Denna temavecka har våra förskoleklassbarn uppskattat mycket. De flesta tyckte att det har var spännande och gott.

Vi avslutade veckan på bästa sätt med att Rocka Sockorna. Det var många färggranna strumpor på fötterna denna dag. Vi såg på film, målade sockor och spelade in en egen musikvideo som snart kommer på vår blogg.

Trevligheter på gång: Veckan efter påsklovet får de elever som vill på skolan anmäla sig till årets Talangjakt. Om det finns någon/några elever från FSK som vill visa upp sin talang så får även de anmäla sig till detta. Det finns en plats reserverad för ett eventuellt bidrag från FSK och den lottas ut om det är fler som vill vara med. Eftersom vi inte får träffas som vi brukar i dessa tider kommer alla bidrag att spelas in och detta sköter eleverna själva eller kan de ta hjälp av sina föräldrar eller någon annan om det behövs. Filmen med Talangjakten kommer att visas upp för alla skolans elever onsdagen den 12 maj, varje klass ser den i sitt klassrum. För mer information gå in på elevrådet.se där det kommer att läggas ut en film om hur allt går till inom kort.

Viktigt! På lördag den 27 mars är det Earth Hour. Man släcker då ner alla sina lampor under en timme, kl.20.30-21.30, för att tillsammans med miljontals andra i vår värld skicka en tydlig signal till de som styr att vi måste vara rädd om vår miljö, våra djur och om varandra. Detta är världens största miljömanifestation som Stocksätterskolan har varit med i under många år. Det är en enkel handling som gör skillnad. Häng på ni också! Tillsammans är vi starka! Läs mer på wwf.se

 

Nästa vecka (v.12):

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema

Onsdag: Utedag, kläder efter väder och en enkel matsäck om man vill.

Torsdag: El Sistema

Fredag: Idrott för grupp B.

Lördag: Earth Hour kl.20.30-21.30 27/3. Släck alla lampor!

 

Vecka 13:

P Å S K L O V (29/3 – 5/4)!

 

Trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

***************

Vecka 10

Hej på er!

Den här veckan har bjudit på omväxlande väder med allt från solsken och plusgrader till kalla vindar och minusgrader. Snön som kom räckte inte för att vi skulle kunna åka pulka. Men på utedagen var vi vid Spontan och där spelades det fotboll, gaggaboll, hoppades hopprep och klättrades i klätterställningen. Barnen gillar våra utedagar och att få ha med sig lite gott i rycksäcken. Vi har ju alltid frukt också att bjuda på.

I måndags var skolsköterskan Carin på besök och berättade om hälsoundersökningarna som hon har börjat med i förskoleklass.

Den här veckan har vi börjat att jobba med talet 7. Vi har tittat på hur man kan visa 7 på olika sätt och hur man kan dela upp det. Vi har också tränat på bokstaven Uu. På engelskan tränade vi på siffror, färger och hur man berättar vad man heter.

I torsdags fick alla barnen låna böcker i biblioteket att ta med sig hem. Vi har också spelat in en film med El Sistema. Den ligger nu på vår blogg!

Nästa vecka är skolmaten inspirerad av Världens mat! I fredags pratade vi om vad som är skillnaden mellan en flagga och en vimpel. Sedan fick alla måla svenska vimplar som nu hänger i matsalen.

Så här fint blev det!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 11:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.
 • På fredag firar hela Stocksätterskolan ”Rocka sockorna”. En film kommer ut på bloggen om den här speciella dagen.‹

 

 

 

Vecka 9

Hejsan alla föräldrar!

Ja, då är vi igång igen efter sportlovet! Den första av vårens månader har precis börjat men trots det har det varit kyligt så varma kläder behövs än. De behöver ha överdragsbyxor fortfarande, likaså vantar och mössor. Vårt motto är: Vi svettas in våren!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Tt. Vi håller även på med att kolla av hur många bokstäver våra förskoleklassbarn kan, detta gör vi med dem en och en. Skolverket vill att alla sexåringar ska kunna alla bokstäver när de slutar i förskoleklassen. Vi övar varje vecka här i skolan men träna gärna bokstäver även hemma och läs för era barn, det är till stor nytta för dem på fler än ett sätt.

Nytt för denna vecka är att Åsa har börjat att undervisa våra förskoleklassbarn i engelska. De har tränat på hur man hälsar, hur man presenterar sig och de har även tränat på färger. De tyckte att det var roligt att få ha engelska för första gången och längtar redan till nästa lektion!

På vår utedag gick vi upp till parken och lekte. På vägen dit letade vi efter vårtecken och vi fann två vårblommor, snödroppar och vintergäck. Det kommer en film på bloggen om detta inom kort.

Bra att veta: Idag har en flicka som heter Mandeq varit och hälsat på hos oss i förskoleklassen. Hon är nyinflyttad i Hallsberg och börjar hos oss på måndag. Vi hälsar henne varmt välkommen till oss och hoppas att hon ska trivas. Välkommen Mandeq!

 

Detta händer nästa vecka:
Måndag: En ny flicka, Mandeq, börjar i förskoleklassen. Idrott för grupp A.

Tisdag: Vi har El Sistema med Kulturskolan.

Onsdag: Utedag! Kläder efter väder och en enkel matsäck om man vill, vi bjuder på frukt.

Torsdag: Kulturskolan spelar in en konsert med våra förskoleklassbarn som sedan läggs ut på bloggen.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Vårhälsningar!
Carina, Åsa & Gunilla

***************

Vecka 7

Hej på er!

Den här veckan har vi passat på att njuta av snön och vintervädret. På utedagen i onsdags åkte vi madrass och pulka vid Spontan. Många åkte skridskor vid hockeyrinken. Det var en blåsig och kylig dag och trots att det inte var så kallt i luften. Det verkar tyvärr som att mildvädret kommer att hålla i sig till efter sportlovet. Vi får hoppas dock att det  kommer mer snö och kyla senare.

Vi har jobbat med talet 5 och gjort pärlband med 5-hopp. Med pärlbanden har vi tränat på att snabbt se antalet, t ex att 5 och 1 blir 6. 5 och 2 blir 7 osv.

Här ligger vi som 5! 4 raka som rullar och den 5:e ovanpå som rullar med!

 

Bokstaven den är veckan var Ss.

I fredags var det gosedjursdag. Det kommer mer från den dagen på bloggen!

Det här är sista veckan att fylla i Skolinspektionens enkät!

Glöm inte bort att det är sportlov vecka 8. Alla barn är lediga från skolan.

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 9:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

Vecka 6

Hej hopp!

En kylig vecka är till ända och nu väntar mildare väder som det verkar. Vi fortsätter att gå ut varje dag och njuta av den vackra vintern så länge som det går. Varma kläder och ombyte behövs.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Rr. Vi har även jobbat vidare med talet 5, denna gång har fokus varit att kunna räkna med 5-hopp (5, 10,15, 20 …). Just nu sjungs det vintersånger med El Sistema, bl a ”Nej, se det snöar”. På utedagen gick vi till Spontan igen och passade på att åka skridskor och pulka. Det var kallt men jättetrevligt! Vi går dit även nästa vecka. Om det är någon av er föräldrar som kan komma och hjälpa till att knyta skridskor så får ni gärna dyka upp vid ishockeyrinken kl.10.00.

På söndag är det Alla hjärtans dag och det firas alltid på vår skola. Detta år fick vi ha firandet idag, två dagar för tidigt, eftersom vi inte går i skolan den 14:e. Det är skolans Trivselgrupp som ordnar med att dekorera skolan med kärlek och de bjuder även på godishjärtan till alla. Jättemysigt! Vi har pysslat lite inför Alla hjärtans dag i förskoleklassen så kanske får ni ett Valentin-kort på söndag.

Gosedjursdag! På fredag i nästa vecka ska vi ha en gosedjursdag. Det brukar vara mycket populärt! De elever som vill får då ta med sig ett gosedjur till skolan denna dag. Gosedjuren får sedan vara med oss hela dagen och delta i det vi gör.

Kom ihåg: Ni har fått en lapp med hem från Skolinspektionen att de önskar att ni svarar på en enkät, den finns på Internet, med frågor om skolan. Det finns även ett blogginlägg om detta med en direktlänk till den sidan där enkäten finns. Kom ihåg att ta er tid att besvara deras frågor innan den 1 mars. Tack för er hjälp!

Snart är det lov! Vecka 8 är det sportlov och skolan är stängd, fritids har dock öppet.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema med Kulturskolan.

Onsdag: Utedag, kläder efter väder och en liten enkel matsäck om man vill. Vi går till Spontan och åker skridskor och pulka. Ta med hjälm, skridskor och pulka om ni har annars lånar vi i skolan ut något att åka på. Om det är någon av er föräldrar som kan komma och hjälpa till att knyta skridskor så får ni gärna dyka upp vid ishockeyrinken kl.10.00.

Torsdag: El Sistema med Kulturskolan.

Fredag: Idrott för grupp B. Gosedjursdag! Alla får ta med sig ett gosedjur hemifrån till skolan denna dag.

 

Glad Alla hjärtans dag!

Carina, Åsa & Gunilla

*****************

Vecka 5

Hej på er!

Vintervädret håller i sig. Det är härliga dagar ute i snö och vinterlandskap. På utedagen åktes det skridskor och pulka. Vi kommer passa på även vid nästa veckas utedag att utnyttja isen och backarna. Det är kallt men alla är klädda och håller sig igång ute! Nästa vecka ska kylan fortsätta. Tänk på att vi går ut alla dagar!

Den här veckan har vi fortsatt att öva på talet 5 och att bli säkra på att dela upp talet, 2+3, 3+2, 4+1, 1+4, 5+0 och 0+5. Fråga gärna hemma så får de visa att de kan! Vi har också tränat på tärningens olika prickar, likheter och hur de hänger ihop. I svenskan har vi övat på bokstaven Qq.

Skolsköterskan Carin ska börja med hälsosamtalen som fick ställas in i höstas. De kommer att hållas digitalt och frågorna inför samtalet ska göras digitalt. Länkar och mer information finns här på bloggen.

Tänk på att barnen är lediga på måndag eftersom det är en studiedag. Även fritids är stängt.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 6:

 • Måndag är en studiedag. Alla elever är lediga.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

*********************

Vecka 4

Hej på er alla!

Sista skolveckan i januari är nu avklarad. Veckan har bjudit på en hel del minusgrader och så ser även februari ut att starta så tänk på att varma kläder, och extrakläder, måste finnas på skolan.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Pp i våra arbetsgrupper. Vi har även jobbat med talet 5 på olika sätt, eleverna har bl a fått delat upp talet med hjälp av plockisar och de har jobbat med tärningen för att snabbt kunna se vilket tal den visar.

På utedagen gick vi till spontan och åkte pulka och skridskor. Det gäller att passa på när vi har så härligt vinterväder och det finns både snö och is! Vi kommer att gå dit igen nästa vecka! Våra sexåringar tycker att det är så roligt att få vara ute och leka trots kylan.

Viktigt! Igår fick ni föräldrar hem en lapp från Skolinspektionen med era barn. Skolinspektionen vill att ni svarar på deras enkät om vad ni tycker om skolan. På denna enkät finns koden till undersökningen och all information som ni behöver. Vi har även lagt ut ett inlägg på vår blogg om detta och där finns en direktlänk till denna enkät. Era åsikter är viktiga så se till att delta i denna enkätundersökning. Gör den gärna direkt, annars är det så lätt att man glömmer av det hela. Sista datumet att säga sina åsikter i detta är den 1 mars.

På gång! Vår skolsköterska Carin ska påbörja hälsosamtalen med er och era barn nu, det ska vara klart innan sportlovet är det tänkt. Eftersom vi lever i dessa Covid-tider kommer det att se lite annorlunda ut mot andra år, ni kommer att få besked om hur det hela kommer att gå till inom kort. Karin kommer hur som helst att träffa era barn här på skolan för en liten koll.

Kom-ihåg! Måndagen den 8 februari är både skolan och fritids stängda, vi har en kompetensutvecklingsdag.

 

 Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema

Onsdag: Utedag, se till att varma kläder tas med och en liten enkel matsäck om man vill. Vi går till Spontan och åker pulka och skidor så ta med detta plus hjälm om ni har.

Torsdag: El Sistema

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Varma vinterhälsningar

Carina, Åsa & Gunilla

 

***********

Vecka 3

Hej på er!

Den här veckan startade med härliga vinterdagar då vi åkte pulka, madrass och skridskor. Veckan avslutades med regn och mildväder och då gick torkskåpen varma! Tänk på att skicka med extra strumpor. Det var många blöta skor! Beroende av hur vädret blir nästa vecka, kan det bli mer pulka och skridskoåkning. Vi gör ett inlägg på bloggen när vi tar beslutet. Kolla varje dag om vädret blir kallare med snö! Vi informerar ju alltid barnen men ibland glömmer de såklart bort att berätta hemma och då är bloggen perfekt!

Vi har jobbat med bokstaven Oo. I matematiken fortsätter vi att öva på talordning och ramsräkning uppåt och nedåt. Den här veckan har vi också tränat mer på året, månaderna och årstiderna.

Barnen har gjort snögubbar med oljekritor och vattenfärg. Bilderna blev jättefina! De hamnar på väggarna här innan de kommer hem till er!

Nu finns Gabis planering för idrottslektionerna för vårterminen under fönstret “Idrott”.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 4:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

Vecka 2

Hej allesammans!
Vi får börja med att önska er alla en god fortsättning på det nya året! Hoppas att ni hade det trevligt under helgerna som har varit. Förra terminen avslutades ju lite konstigt då alla vi lärare i förskoleklassen blev sjuka samtidigt. Helt otroligt! Nu är vi friska igen och fulla av förväntningar på den nya terminen.

Den här veckan har vi jobbat med året, årstiderna och månaderna. Våra sexåringar har fått några olika varianter av uppgifter som handlar om detta. Vi har dessutom sjungit om månaderna och vi har sett film som handlat om årstiderna. De kommer att få med sig en årstidskalender hem inom kort som de har gjort själva.

Vi har haft tre härliga dagar ute i snön! I onsdags hade vi utedag på vår egen lilla gård och de som ville fick åka pulka och madrass nerför backen. Det hade kommit snö, sedan hade det regnat och därefter hade det frusit på så det var väldigt isigt och halkigt, men också kul. I går, torsdag, hade det snöat igen och vi tog med oss pulkor och madrasser och gick till Werners Backe och åkte där. De hade jätteroligt! Idag var vi på stora gården och åkte på kullen som finns där. En film från pulkaåkningen kommer på bloggen.

Påminnelse: Vi går ut varje dag så se till att ditt barn har kläder för det väder som är. Nu när det är vinter är det viktigt med varma kläder och att det finns ombyte här i skolan. Vantar är det bra att ha minst två par av för de kan så lätt bli blöta.

 

Detta händer nästa vecka

Måndag: Idrott för grupp A.

Onsdag: Utedag! Kläder efter väder och en enkel matsäck om man vill. Skolan bjuder på frukt.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

*****************

Vecka 51

Ho ho!

Det här blir det sista veckobrevet innan jullovet. Halva tiden i förskoleklassen har gått! Det har gått otroligt fort och vi har haft en härlig termin! Era barn är fantastiska!

Den här veckan har vi bl a övat på bokstaven Nn och gjort julkort. Utedagen i onsdags tillbringade vi vid Spontan. Det var en riktigt mulen förmiddag men vi fick faktiskt se solen under tiden vi var ute!

Vi påminner också om att sista skoldagen är tisdag 22 december och då slutar eleverna 9:30.

Vårterminen börjar tisdagen den 12 januari klockan 8:00. Glöm inte att följa bloggen så att ni håller er uppdaterade.

Vi tackar för den här terminen och önskar alla, både barn och föräldrar ett skönt jullov och en härlig ledighet!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 52:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • Tisdag är sista skoldagen innan jullovet. Alla elever på skolan slutar 9:30. Ingen skollunch den här dagen.

 

 

 

Vecka 50

Hej på er!

Det här är det näst sista veckobrevet innan jullovet. Den här terminen har verkligen gått snabbt. Det är ett härligt gäng vi har. Vi märker att nu när barnen känner varandra lite bättre så visar de ofta omtänksamhet om varandra. Det finns mycket bra att bygga vidare på!

I torsdags hade vi julpyssel i förskoleklassen. Eftersom många vill göra mer pyssel kommer vi att fortsätta lite mer under nästa vecka.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Mm. På utedagen i onsdags var vi till stora lekparken.

På fredag kan ni se filmen på förskoleklassens luciatåg! De var jätteduktiga!

Det har var vår student Amandas sista vecka. Hon har varit här i 5 veckor. Det har varit jätteroligt att ha henne här och vi önskar henne lycka till med fortsatta lärarstudier!

Det är bra för er att känna till att en elev i förskoleklass har vattenkoppor. Sedan har vi också en elev med bekräftad covid-19 smitta men utan symptom.

Vi påminner också om att sista skoldag är tisdag 22 december och skoldagen slutar 9:30.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 51:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 49

Hallå!

Nu har vi börjat med adventsmys varje morgon. Alla samlas på den stora mattan och så tänder vi adventsljusen och öppnar en lucka i vår kalender där vi läser om varför vi firar jul i Sverige. Vi har också en digital adventskalender. Vi kommer under veckorna som är kvar läsa olika julberättelser och också titta på några avsnitt ur Sunes jul.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Ll. På utedagen i onsdags var vi vid Spontan. Där kunde barnen ha mycket fri lek, hoppa hopprep, spela Gaggaboll och fotboll.

Vid Spontan spelar vi Gaggaboll vid de gamla plaskdammarna!

Tillsammans med Kulturskolan övar vi på de olika luciasångerna. På tisdag nästa vecka spelar vi in filmen som ni sedan kan ta del av på fredagen nästa vecka. Barnen kan vara precis vad de vill i luciaspelet. Därför är det jätteviktigt att alla har med sig sina kläder på en uppmärkt galge/påse. Ta med redan på måndag!

På måndag får vi en ny elev. Han heter Wisam. Vi hälsar honom välkommen till oss!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 50:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På tisdag spelar vi in Lucia-spelet. Glöm ej kläder.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På torsdag har vi julpyssel!
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

Vecka 48

Hej på er!

Då har vi klarat av den sista skolveckan i november och nu väntar december med adventsmys och tända ljusstakar. Vi kommer under hela december månad att starta dagen tillsammans allihopa. Vid dessa samlingar kommer vi att öppna en kalender, se på en liten film, tända ljus och njuta av den stundande julen.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Kk både i skrivböcker, på våra lärplattor och vi har även sett på film om bokstaven. I matten har våra elever jobbat med matematik i några olika matte-appar. På utedagen gick vi till Parken och lekte där. På musiken har de fortsatt att träna på lucia-sångerna till vår luciafilm som vi ska spela in och som ni sedan ska få ta del av.

Vår lärarstudent Amanda har fortsatt att ha lektioner i förskoleklassen. Denna vecka var hon i den gröna gruppen där eleverna fick öva på rim och stavelser. Dessa lektioner har varit omtyckta och vi har märkt att det rimmas lite här och lite där efteråt. Det passar ju väldigt bra så här i juletider!

En spännande sak som vi gjorde denna vecka var att våra förskoleklasselever fick gå till skolans bibliotek och låna böcker för första gången. De böcker som de lånade fick de ta med, de lånade max två böcker per elev. Läs böckerna hemma och ta sedan med böckerna tillbaka till skolan. De få ha böckerna hemma i tre veckor så det passar ju bra att se till att de är tillbakalämnade till skolan innan jullovet.

Vi skulle haft besök av Folktandvården i onsdags men på grund av dessa Corona-tider som vi lever i nu beslöts det att vi flyttar fram detta besök.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema. Carina har semester, Ronya vikarierar.

Onsdag: Utedag, kläder efter väder eventuellt kan en liten matsäck tas med. Carina har semester, Ronya vikarierar.

Torsdag: El Sistema.

Fredag: Idrott grupp B.

 

Ha en riktigt trevlig första advent!

Carina, Åsa & Gunilla

 

********************’

Vecka 47

Hej på er i novembermörkret!

Vi har haft en härlig vecka med mycket lek och även en hel del jobb. Dagarna går fort och snart är vi inne i december månad!

Den här veckan har vi övat på bokstaven Jj och haft högläsning. Vår lärarstudent Amanda har haft lektioner i röd grupp där de har fått öva på rim och stavelser. Amanda kommer att ha lektioner i de andra grupperna också.

På utedagen i onsdags var vi vid hembygdsgården igen. Det var verkligen en härlig höstdag med lövdoft och fukt i luften. Det finns stora ytor och mycket spännande att upptäcka där. Husen är många och tusenskönorna blommade fortfarande.

Vi har haft en hel del funderingar kring hur vi ska kunna genomföra förskoleklassens Lucia-spel i år. Vi kan ju inte bjuda in er vårdnadshavare enligt rådande regler. Att lägga ner det helt känns väldigt tråkigt. Det är ju en upplevelse att få se sina 6-åringar i luciatåget. Sedan dröjer det till årskurs 3 som varje år håller i Stocksätterskolans luciatåg. Därför har vi beslutat att tillsammans med Kulturskolan genomföra lucia-tåget och spela in det. Inte riktigt samma sak men det blir av och ni kan få uppleva det i alla fall.  Inspelning kommer att ske tisdagen den 8 december och barnen får själva önska vilken roll i luciatåget de vill ha. Det finns viss möjlighet att låna kläder här på skolan.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 48:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag morgon kommer Folktandvården till oss och pratar om hur och varför man ska borsta tänderna.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På torsdag morgon ska förskoleklassen få gå till Ekens bibliotek och träffa bibliotekarie Eva-Lothe. De ska få lite bokprat och sedan låna med sig böcker hem.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

Vecka 46

Hej på er!

Ännu en höstvecka är till ända! Det har lekts mycket med de nedfallna lönnlöven när vi har varit ute. De har bäddat ner varandra i lövhögar och kastat upp löv så det har blivit till ett härligt lövregn. Vädret har varit bra trots att det har blivit betydligt kyligare. Vi har märkt att det är en hel del som saknar vantar och givetvis behöver de ha med sig minst ett par, men gärna två, till skolan så här års.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ii, vi har även lärt oss om igelkottar och att de går i ide på hösten. Alla har fått gjort en egen igelkott av en kastanj och dessa har vi ställt bland löv så vi kan titta på alla fina igelkottar. Vi har jobbat med ordningstal i matematiken och på idrotten har de fått kasta med olika sorters bollar. På musiken har de börjat att sjunga vintervisor och på utedagen gick förskoleklassen till Spontan.

Vår lärarstudent Amanda har gjort sin första vecka hos oss. Det har verkligen varit jättetrevligt att ha henne i förskoleklassen. Läs Amandas presentation på vår blogg!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Vi har ingen El Sistema denna dag.

Onsdag: Utedag! Om man vill kan man packa med sig en liten matsäck, frukt bjuder skolan på.

Torsdag: Musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Varma hösthälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

*******************

Vecka 45

Hej igen!

Nu är vi igång igen efter förskoleklassens första lov!

Direktiven runt Corona har skärpts i många län. Information om vad som gäller för oss ligger på bloggen och skolans hemsida. Gunilla har gjort en film där bl a skolsköterskan Carin berättar om vad man ska tänka på för att inte sprida smitta vidare. Det är viktigt att om man har haft något symptom som t ex halsont eller snuva, ska man vara hemma minst i 48 timmar. Sedan är det som ni vet viktigt att ni föräldrar väntar på era barn utanför kapprummen.

Idrotten kommer i möjligaste mån att fortsätta att vara utomhus. Det är svårt att springa i t ex stövlar så skicka gärna med bra springskor den dagen ditt barn har idrott.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Hh. I matematiken har vi lärt oss hur man spelar sudoku. Det gillade alla elever. Vi har börjat att spela med färger men många var intresserade av att testa med bokstäver så det kommer vi också att göra.

På utedagen i onsdags var vi vid hembygdsgården. Det var en härlig höstdag. Många tyckte att de olika husen där var väldigt spännande. Tydligen bodde tomten i ett av dem…

Under vecka 46 till 50 har vi en lärarstudent hos oss på Eken/Ängen. Hon heter Amanda och läser på Örebro Universitet. Hon börjar på måndag!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 46:

 • På måndag har Åsa semester och Ronja Hjertberg är vikarie.
 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 43

Hejsan!

Då är sista veckan innan höstlovet avklarad och det har varit en trevlig vecka!

Vi har jobbat med den enastående vackra bokstaven Gg denna vecka! I matten har vi arbetat med begreppen fler, färre och även med att uppskatta mängder. På utedagen i onsdags gick vi till Parken och där gjorde vi en matteuppgift där eleverna fick först plocka stenar, pinnar och löv och sedan fick de uppskatta vad det fanns flest respektive färst av. Vi har också talat om hösten, om vad som händer då, sett på höstfilmer och målat höstteckningar. Dessutom har eleverna lekt i de nedfallna lönnlöven på skolgården. Film om detta kommer snart på bloggen.

Två ovanligt trevliga saker denna vecka har varit för det första konserten i tisdags, Vänstay, då våra sexåringar sjöng och underhöll sin publik på ett imponerande sätt. Film från denna konsert finns på bloggen för dig som inte kunde vara med eller för dig som vill se den igen. För det andra avslutade vi veckan med en uppskattad utklädningsdag. Vi hade disco och åt salta pinnar och drack saft. Dessutom såg vi på en fin Höstkonsert som eleverna som går i åk 1-6 har gjort och som visas på film. Om ni också vill se den så finns den utlagd på elevrådet.se. Det blev ett fint avslut innan lovet.

Kom ihåg! Så här i Corona-tider är det viktigt att elever som är sjuka stannar hemma och att de sedan har två friska dagar hemma innan de kommer tillbaka till skolan. Vi måste vara rädda om varandra!

Information: Idag gick Nour sin sista dag hos oss i Förskoleklassen. Han flyttar till Motala med sin familj under höstlovet. Vi önskar honom lycka till i sin nya skola och tackar för den här tiden!

Detta händer nästa vecka, v.44:

H Ö S T L O V !

Observera att fritids har stängt på måndagen!

 

Detta händer v.45:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Vi sjunger med El Sistema.

Onsdag: Utedag, om man vill får man ta med en enkel matsäck. Vi bjuder på frukt till alla.

Torsdag: Vi sjunger med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Ha ett mysigt höstlov!

Carina, Åsa & Gunilla

*****************

Vecka 42

Hej igen!

Nu har vi haft en lite kallare vecka med lägre temperaturer. Hösten är verkligen här! Glöm inte bort att se till att ert barn har varma kläder och ytterbyxor, mössa och vantar med sig eftersom vi går ut i alla väder och alla dagar.

Vi tycker att det har fungerat väldigt bra i förskoleklassen med den nya starttiden. ”Börja klockan åtta”-dängan sitter!

Den här veckan har vi övat på bokstaven Ff. I matematiken har vi bl a tränat på fler, färre och skillnad.

I onsdags var de elever som gått på Äppellunden inbjudna till en återträff. Vi andra hade utedag vid Spontan precis bredvid. Det var en kall men uppfriskande förmiddag ute! De gamla barnbassängerna vid Spontan fick fungera som Gaggbollsrink!

Här är nästan hela gänget som hälsade på vid sin gamla förskola Äppellunden!

 

Glöm inte bort att anmäla er till föreställningen med Kulturskolan och förskoleklassen som är på tisdag. Information har skickats hem men finns också på bloggen.

Det är höstlov vecka 44 och stängningsdag på fritids måndag den 26 oktober.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 43:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På tisdag har förskoleklassen en föreställning för er föräldrar, kl 17:30 här på Stocksätterskolan. Glöm inte att anmäla er!
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 41

Hej på er!
En ganska blöt höstvecka är till ända. De flesta av våra 6-åringar tycker att det är roligt när det är blött ute, de har roligt med vattenpölarna och den blöta sanden. Vi går ut varje dag oavsett väder så det är viktigt att det finns regnkläder, stövlar och extrakläder här i skolan.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ee i svenskan och med fler och färre i matten. På utedagen gick vi till den lilla lekparken nedanför Werners backe där det lektes, spelades fotboll och plockades kastanjer. Även på idrotten spelades det fotboll och det dansades också.

Vi är nu igång med denna termins utvecklingssamtal och det är jättetrevligt att få träffa er vårdnadshavare tillsammans med era barn! Kom ihåg att fylla i lappen med munnarna innan samtalet och ta sedan med den lappen till samtalet. Om lappen kommit bort, eller ni har glömt den hemma, så löser vi det givetvis när ni är på plats.

Ni borde vid det här laget ha blivit kontaktade av Collagefoto. De ska nämligen skicka ut en kod till er via mail, sms eller brev så att ni kommer åt årets skolkort. Om ni inte fått en kod så ring till dem så löser de detta åt er genast. Här är Collagefotos telefonnummer: 019-611 10 30.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: OBS: Den nya starttiden på Stocksätterskolan träder i kraft så vi börjar kl.8:00!  Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema.

Onsdag: Utedag, om man vill kan man ha med en enkel matsäck men vi bjuder på frukt också. Kläder efter väder! De barn som har gått på den röda avdelningen på Äppellunden ska gå dit på en återträff. De är ute när de träffas.

Torsdag: El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Varma hösthälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

********************

Vecka 40

Hej igen!

Här är lite kort information om veckan!

Vi har haft lite omväxlande väder men ändå mest sol. På utedagen i onsdags var vi vid Spontanidrottsplatsen. Där spelade vi fotboll, hoppade hopprep och gjorde lekte en massa. Men vi hade också en matteuppgift att lösa. Alla förskoleklasselever fick plocka 10 löv. Sedan tränade vi på hur många löv man hade kvar om man t ex fick 2 eller blev av med 3, alltså lite addition och subtraktion.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Dd.

I tisdags hade vi äntligen ett föräldramöte. Det var många föräldrar som kom! Vi tyckte det var jättetrevligt och roligt att äntligen få träffa er! Minnesanteckningar om det som vi pratade om kommer att läggas in på bloggen inom kort.

På föräldramötet informerade vi också om Stocksätterskolans nya starttid. Från och med den 12 oktober börjar alla elever kl. 08:00. Ni som inte kunde komma på mötet har fått en informationslapp med ert barn hem.

Vi träffade våra faddrar i årskurs 3 i fredags. Tillsammans gick vi en lära-känna promenad med frågor och lekte lite på skolgården. Det var jättetrevligt!

I fredags kom bibliotekarie Eva-Lotte och läste ur en bok. Sedan fick alla rita en bild av en figur i boken. Innan Eva-Lotte gick fick alla en egen bok och ett lånekort. Alla förskoleklasselever har nu också ett lånenummer så att de kan låna böcker på skolans bibliotek.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 41:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På tisdag och torsdag kommer Kulturskolan till oss för att ha musik med eleverna två gånger i veckan i halvklass.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 39

Hejsan!

Det är så vackert ute nu när träden börjar skifta i höstens sprakande färger. Vi går ut varje dag och njuter av det vackra höstvädret.

Den här veckan har vi fortsatt att jobba med mönster på matten. Arbetsuppgiften handlade om att pärla halsband efter olika mönster. Först fick var och en bestämma en mönsterdel till deras egna halsband. Sedan pärlade det efter den två gånger. Halsbandet lades sedan i ett hemligt kuvert. Sedan har kuverten getts till olika elever som har fortsatt att pärla på halsbandet och de har då försökt att följa samma mönster. Idag fick de tillbaka sitt eget halsband och de fick se hur långt halsbandet hade blivit och de fick även se om deras mönster hade fortsatt att följas.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Cc. Vi har arbetat med Cc både i våra arbetsböcker och på våra lärplattor. Vi har dessutom sjungit alfabetet och sett på film.

I onsdags på vår utedag gick vi till vindskyddet i skogen här intill skolan och lekte där. Det klättrades på de stora stenarna, flyttblocken, och det lektes bland skogens träd. Våra elever hittade dessutom mycket skräp som vi plockade upp. De hittade både pantburkar, glas, plast och mycket mer. Vi tog med oss allt skräp till skolan och slängde det där. Jättebra att vi kan göra en liten miljöinsats i vår närmiljö!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A, inget ombyte behövs.

Tisdag: Vi har musik med El Sistema. Kl.17.00-18.00 har vi föräldramöte i Ängens ljusgård. Max en vårdnadshavare per elev får komma.

Onsdag: Utedag, de som vill får ta med sig lite enkel matsäck, vi bjuder på frukt.

Torsdag: Vi har musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B, inget ombyte behövs.

 

Ha en trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

********************************

Vecka 38

Hej alla föräldrar i förskoleklass!

Nu är den här veckan snart till ända! Det har gått fort!

Vi påminner barnen varje dag om att sätta på sig sina inneskor. Många har det med sig till skolan men glömmer att använda dem. Påminn gärna hemma om hur viktigt det är att inneskorna används. Det blir mycket damm, vatten, mat och annan smuts på golven här på skolan!

Den här veckan har vi tränat på att göra olika mönster, både bygga, rita av och kunna förstå ritningar på mönster. Vi pratar mycket om att mönster består av likadana mönsterbitar.

Barnen har övat på bokstaven B, både att skriva och att lyssna efter hur b låter i olika ord.

I onsdags deltog förskoleklassen i Skoljoggen. Vi gick tillsammans ett varv i elljusspåret och så stannade vi vid ormgärdet och fikade.

Glöm inte bort att det är omfotografering på måndag för de som var borta när vi hade skolfotografering.

Alla har fått ett papper med sig hem om kommande föräldramöte den 29 september. Samma information finns på bloggen också.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 39:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På måndag är det omfotografering på förmiddagen.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På tisdag och torsdag kommer Kulturskolan till oss för att ha musik med eleverna två gånger i veckan i halvklass.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 37

Hej allesammans!

Nu är en händelserik vecka till ända! Det har varit många nya saker för våra 6-åringar. Denna vecka startade vi bland annat med musiken i förskoleklassen, detta projekt heter El Sistema. Vi har två lektioner i veckan så de har hunnit med två musikpass. Det har fått lära sig nya sånger, musiklekar och olika rörelser. Detta har varit uppskattat av barnen.

Vi har även startat upp tre arbetsgrupper och hunnit med tre pass. I dessa grupper jobbar vi med svenska, matematik och ibland även med engelska. Ibland får de jobba på sina lärplattor och ibland i en arbetsbok. Vi ser även på filmer där vi lär oss mer om bokstäver, siffror och engelska. Alla elever har en egen iPad och egna hörlurar till här i skolan. Dessa tas aldrig med hem. För att göra skillnad mot när de använder olika typer av surfplattor hemma så säger vi lärplattor här i skolan, det tydliggör att dessa använder vi för att lära oss nya saker. Vi har tydliga regler för vad som gäller när man använder sin lärplatta, de får t ex inte klicka runt hur som helst utan de måste vara inne på den app som vi jobbar med just då.

I tisdags tog vi skolkort. Här på Stocksätterskolan tar vi dessa bilder utomhus så långt som det är möjligt och vi i förskoleklassen kunde vara ute när vi blev fotograferade. Förskoleklassen fotograferades i grupp A och grupp B för vi ansåg att det skulle bli svårt att ta skolkort med alla 36 förskoleklassbarn på samma bild. Det var mulet och lite kyligt när vi skulle bli fotograferade och när det var grupp B:s tur att ta sin bild började det till och med att regna. Alla blev lite skrattiga av regnet så det blev säkert bra bilder. Inom någon vecka kommer ni att bli kontaktade av Collagefoto via sms, e-post eller brev. Ni får då en kod så att ni kan gå in på deras hemsida och se bilderna på ert barn och där kan ni även beställa bilder om ni vill ha. Blir det något problem så hör av er direkt till Collagefoto så hjälper de er, deras nummer är följande: 019- 611 10 30. För de som missade denna fotografering får de en ny tid för att ta sitt porträtt måndagen den 21 september.

I onsdags hade vi utedag i spöregn. Vi stannade kvar på skolan och öppnade våra förrådshus där barnen kunde sitta och äta frukt eller matsäck. Det var mysigt med det smattrande regnet! Vi hade också en begravning av en fågel som hade flugit in i ett av våra fönster på Ängen och dött. Det var en trädpiplärka som kanske var på väg mot Afrika. Vi såg en film på hur den såg ut och hörde hur vackert den hade kvittrat. Så vackert och sorgligt!

Viktigt: Vi märkte på vår utedag att några barn saknar regnkläder och stövlar. Vi går ut varje dag så det är viktigt att det finns kläder för detta här i skolan. Likaså är det bra med lite extra kläder eftersom deras kläder kan bli blöta eller smutsiga så att de behöver bytas. Alla har en egen låda i kapprummet där de kan ha sina extrakläder.

Skoljoggen: Nästa vecka har vi den traditionella skoljoggen på vår skola. I vanliga fall är hela skolan ute och springer i elljusspåret i en timme, allihop tillsammans. I år blir det annorlunda med tanke på Covid19, alla klasser får en egen tid i spåret. Det finns en vattenkontroll där man kan dricka. Alla som vill kan dessutom skänka en slant till ett gott ändamål genom att Swisha till: 123-9011263. I år går det till Clowner utan gränser. Clowner utan gränser vill sprida skratt, lek och glädje till barn och ge dem ny energi och hopp om att framtiden kan bli bra.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Musik med ElSistema.

Onsdag: Vi springer Skoljoggen. Se till att ert barn har kläder efter väder.

Torsdag: Musik med ElSistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Må väl!

Carina, Åsa & Gunilla

********************

Vecka 36

Hej igen alla föräldrar i förskoleklass!

Den här veckan har varit kort, då både torsdag och fredag har varit studiedagar. Vi har jobbat med att sortera olika saker i matematiken. Vi har övat på att sortera på olika sätt och berätta för varandra efter vilken regel man har sorterat.

Här har man sorterat knappar efter olika egenskaper. Gissa vilka?

Nästa vecka kommer vi att börja att storleksordna på olika sätt.

Nästa vecka kommer förskoleklassen att få träffa på Kulturskolan för första gången. Stocksätterskolans yngre elever är med i ett projekt som heter El Sistema. Det är ett projekt som ska ge barn och unga möjlighet att utvecklas genom att spela och sjunga tillsammans. Innan Corona bjöds föräldrarna till skolan flera gånger varje termin för att få lyssna till konserter och uppträdande. Nu vet vi inte hur det blir den här terminen. Vi kommer att ge er mer information om El Sistema men läs gärna mer på länken:

Läs mer om El sistema

 

Glöm inte bort skolfotograferingen på tisdag!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 37:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.

 

 • På tisdag är det skolfotografering för förskoleklass. Vi kommer att ta två gruppfotografier, grupp A och grupp B. Sedan blir det också individuella kort.

 

 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.

 

 • På tisdag och torsdag kommer Kulturskolan till oss för att ha musik med eleverna två gånger i veckan i halvklass.

 

 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

 

Vecka 35

Hej!

Då har den första hela veckan i förskoleklassen klarats av. Vi märker att våra 6-åringar börjar komma in i de nya rutinerna och vi med. Än så länge har mycket handlat om att fortsätta att lära känna varandra, hitta i lokalerna och lära sig vilka regler det är som gäller. Det är ett härligt gäng måste vi säga!

Denna vecka hade vi vår första utedag. Vi gick iväg till parken och lekte där. Det gungades, klättrades på stenar, byggdes kojor och små insekter blev ompysslade och fick en rejäl dos av kärlek. Vi kommer att fortsätta att gå ut på onsdagar och de som vill får ta med sig en liten enkel matsäck så som t ex frukt, smörgås, riskakor, vattenflaska eller liknande. Vi har alltid frukt här på skolan som de som vill kan ta med sig. Alla våra elever måste förstås vara klädda för att vara ute dessa dagar, men detsamma gäller ju även alla andra dagar för vi går ju ut varje dag även om vi är ute som längst på onsdagar. Det finns en film att se på från utedagen på vår blogg.

Nästa vecka kör vi igång med att jobba med matematik. Då kommer vi att börja med att träna på att sortera olika saker. Vi kommer att jobba med ett material som heter: ”Tänka, resonera och räkna”. Det ska bli spännande!

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Onsdag: Vi har utedag = kläder efter väder och en liten enkel matsäck om man vill.

Torsdag: Lovdag! Fritids har öppet.

Fredag: Lovdag! Fritids har stängt.

 

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

********************

Här är det första veckobrevet:

 

Vecka 34

Hej alla föräldrar i förskoleklass!

Den här terminen är inte som det brukar vara, pga av covid-19. Vi brukar alltid starta med ett föräldramöte där vi får träffa varandra. Eftersom vi dessutom är nya för varandra blir det extra tråkigt att vi inte får träffas. Vi hoppas på att kunna få till någon form av träff. Men ni får jättegärna söka upp på hämtningar och lämningar till fritids och vi finns ju också såklart med varje morgon och möter barnen och vid dagens slut. Och där kan vi ju också ett tillfälle att träffas. Undrar ni något kan ni alltid söka upp oss eller maila oss på adresserna som vi uppgav på pappret som skickades hem innan sommarlovet.

Den har varit en härlig första vecka där vi har börjat att lära känna varandra. Vi tycker att det är en härlig grupp med fantastiska barn och vi ser verkligen fram emot att få tillbringa dagarna tillsammans. Den här veckan har vi haft mycket ”lära känna” övningar och lek. Nästa vecka kommer vi att börja med lite kortare arbetspass i svenska, matematik och engelska.

Vi har gjort två indelningar av förskoleklassen till bl a idrott:

Grupp A:

Benjamin, Mobina, Noa, Heaven, Pedro, Mohamad, Lavin, Ariam, Beylasan, Gry, Lilly, Leo, Eddie, Nour, Nelly, Lena, Ebrahim och Gabriel

Grupp B:

Vincent, Max, Molly, Zacharias, Noah, Lukas, Mikaela, Saga, Juni, Maria, Eylin, Adonay, Fuad, Leos, Natalie, Ensar, Kristijan och Imad

 

Vi påminner om att alla på Stocksätterskolan ska ha inneskor. Vi har fruktstund varje dag och bjuder på frukt men man får naturligtvis ha med sig egen frukt.

Bra att veta: Tisdag vecka 37 är det skolfotografering för förskoleklass. (Kompletteringsfotografering om man är sjuk det här datumet är 21 september)

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 35:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På fredag har grupp B idrott.
 • På torsdag och fredag är Åsa ledig. Amanda Melin vikarierar.