Veckobrev

Vecka 22

Hej på er!

Här kommer det sista veckobrevet i ettan! Vilket härligt läsår vi har haft och så mycket vi har hunnit med. Vi ser verkligen fram emot nästa läsår och att vi får fortsätta möta dessa härliga elever även i årskurs 2! Det är en fröjd!

Den här veckan har Stocksätterskolans årliga Olympiad hållits av 6:orna. Vädret var omväxlande men vi klarade oss undan det värsta regnet. Olympiaden är en tävlingsform där alla elever på skolan delas upp i 2 lag. Sedan tävlar man mot varandra i olika grenar. Det brukar alltid finnas någon gren som man kan briljera i!

Det var olika former av stafetter och spikslagning!

I onsdags var vi och lånade böcker på Hallsbergs bibliotek. Vi fick också information om Läsugglan. (Se inlägg på bloggen för mer information) Vi önskar att ni fortsätter att lästräna hemma under sommarlovet. Det ställs högre läskrav i årskurs 2 och många tappar läshastighet under det långa lovet. Böckerna behöver inte lämnas tillbaka förens i augusti. Lycka till!

I torsdags var det Vänstay med Kulturskolan. Det var jättetrevligt att så många kunde komma! Nu kommer våra blivande 2:or att erbjudas en fortsättning genom att kunna delta i en fritidsorkester (efter skoltid).

Nästa vecka behöver vi tömma våra kapprum. De som går på fritids kan ta med sina kläder och skor hem när de slutar. Viktigt att vi får tygpåsarna tillbaka eftersom vi ska använda dem i årskurs 2 också.

 Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 23:

 • Måndag: Sveriges nationaldag-ingen skola
 • Tisdag: Läxinlämning av sista läxan
 • Onsdag: Vanlig skoldag
 • Torsdag: Skolavslutning. Vi startar i klassrummet en stund och sedan går vi till Hembygdsgården. Skoldagen slutar ca 9:45. De som vill komma och titta på är välkomna. Ta gärna med något att sitta på. (se inlägget för mer information)
 • Fredag: Sommarlov!

 

 

 

Vecka 21

Hejsan!

Det har varit en kort vecka och det kommer att bli ett kort veckobrev också! Detta är för övrigt det näst sista veckobrevet för våra ettor.

Nu handlar mycket i skolan om att göra klart saker, att slutföra påbörjade arbetsuppgifter och knyta ihop säcken för detta läsår. Trots det har vi gjort två nya arbeten i veckan som gått. I matten har vi gjort ett häfte som handlar om 20-kompisarna och att kunna addera tal där summan blir mellan 11–20. I svenskan har vi haft ett arbetsblad där vi har tränat på att rätta till meningar så att det blev en stor bokstav i början och en punkt i slutet.

Veckans roligaste var ju helt klart den efterlängtade Talangjakten. Fyra av våra ettor deltog. Denna dag var matsalen dekorerad med ljusslingor, discolampor och silvriga bokstäver och siffror var uppsatta på väggen där det stod ”TALANG 2022”. Alla ettor satt tillsammans och tittade på Talangjaktsfilmen och efter det åt vi kex och frukt innan vi röstade på bidragen. Om även ni vill se Talangjakten så kan ni göra det på elevrådet.se. På måndag koras vinnarna och medaljerna och diplom delas ut.

Observera: På måndag den 6 juni är det Sveriges nationaldag och då är skolan och fritids stängda.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan om man vill. Vi får veta resultatet i Talangjakten.

Tisdag: Vi har olympiad på skolan. 6:orna ordnar med olika tävlingar för skolans elever utomhus. Kläder efter väder samt en vattenflaska kan vara bra att ha.

Onsdag: Ny läxa delas ut, den sista för detta läsår.

Torsdag: Vi har genrep inför eftermiddagens konsert. Läxhjälpen. Kl.17:00 får ni alla komma på ettornas konsert Vänstay i Ekens Ljusgård. Ta med en fikakorg (OBS: Se till att inga nötter kommer med).

Fredag: Vi får träffa en danslärare från Kulturskolan som visar upp dans. Idrott, ta med ombyte och badlakan om man vill.

 

Ha en härlig Kristi himmelfärdshelg!

Åsa & Gunilla

 

*********

Vecka 20

Hej på er!

Vi har haft en härlig vecka med en hel del sol och mycket arbete. Men i onsdags hade vi en liten ute-eftermiddag vid Spontan. Då var SISU där och lånade ut skateboards och skydd för de som ville testa på. Det var uppskattat! Det var många som provade på i solskenet!

 

I matten har vi fortsatt att öva på uppställningar. Vi har också jobbat med grunderna i appen NOMP.

I svenska har vi bl a övat på att skriva fakta-texter. Den här veckan fick ettorna skriva en fakta-text om marsvinet! Man skrev meningar om marsvinet med hjälp av stödord. Så här såg Grys text om marsvinet ut:

 

På fredag 27/5 börjar Järnvägen cup i Hallsberg. Då kommer våra klassrum och kapprum att fyllas av handbollsspelare. Vi tömmer klassrummen och plockar undan. Men det är jättebra om eleverna tar hem skor och kläder från kapprummet. Allt som hänger löst är bra att ta med hem. Vi tänker att elevernas tygväskor kan lämnas kvar men allt det andra är det bra om man tar med hem.

Ingen ny läxa delas ut nästa vecka eftersom det är en kort arbetsvecka med lovdagar.

Vi påminner igen om Kulturskolans Vänstay torsdagen den 2 juni, kl. 17:00. Då bjuder 1:orna på en konsert och vi kommer också att ge information om hur det kommer att bli för 1:orna till hösten.

Den här veckan har Mohamad slutat hos oss. Han flyttar till Örebro och vi önskar honom lycka till på den nya skolan!

Åsa har semester nästa vecka. Jasminka kommer att finnas med i klassen!

 Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 21:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Matråd, Städråd och Trivselråd, kl 08:30.
 • Tisdag: Läxinlämning. Musik med Kulturskolan.
 • Onsdag: Ingen ny läxa delas ut eftersom det är en kort skolvecka.
 • Torsdag: Lovdag
 • Fredag: Lovdag

 

 

Vecka 19

Hej på er!

Ännu en vecka är till ända, nu rusar verkligen tiden fram. Sommarlovet väntar runt hörnet!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Öö. I ”Boken om mig” har våra elever skrivit sin topp 5 på vad de gillar att göra på idrotten. På många av elevernas topp-fem-lista stod det fotboll och då kan ni förstå att det var mycket populärt att vi körde tjej- och killfotboll i onsdags. Alla kom in och var så nöjda och glada efter sitt fotbollspass. Se inlägget på bloggen från detta tillfälle.

I matten har vi jobbat med uppställningar igen, denna gång med subtraktion. Vi vill att våra elever ska vara säkra på hur man räknar med uppställningar för detta kommer de att ha stor nytta av både nu och i trean då de kommer att ha nationella prov i matematik. Vi har även jobbat med matte-appar.

På engelskan har de fortsatt att jobba med olika namn på djur och de har även repeterat kroppsdelarna. Vi har jobbat med kroppens största organ, huden, på biologin och bl a talat om de tre lager som den består av; överhud, läderhud och underhud samt vilka funktioner den fyller.

Denna vecka började vi med något nytt, vi började med programmering. Eleverna fick lära oss att det är viktigt att kunna se mönster för att kunna programmera, att en dator bara kan två saker (ettor och nollor) samt att för att styra en dator krävs det instruktionerna kommer i rätt följd. Sedan fick eleverna ”programmera” en vuxen som var robot för att se om de hade gett rätt instruktioner så att roboten gick dit den skulle. Spännande!

Denna vecka har Gunillas klass haft en prao-elev som heter Engla i sin klass. Engla går i 8:an på Skogstorpskolan i Kumla. Alla elever har gillat henne mycket så idag när hon gjorde sin sista dag fick hon förstås många kramar. Tack Engla för den här veckan!

Utedag! På onsdag den 18 maj kommer vi att ha en utedag. Vi blir ute drygt en timme. De som vill får ta med sig en lätt matsäck (en macka, frukt eller liknande). Dessutom kläder efter väder.

Lägg datumet på minnet! Torsdagen den 2 juni kommer ni att bli inbjudna till ettornas konsert med El Sistema, vi kallar dessa konserter för Vänstay. Ni kommer att få höra dem sjunga och spela. Jättetrevligt! Vi kommer även att passa på att säga några ord om nästa skolår då våra elever blir tvåor. Boka in datumet så ni inte missar detta!

Upplysningsvis! Nästa vecka har både Åsa och Gunilla semester på fredagen. Vikarier finns då i klasserna. Åsas semester fortsätter sedan vecka 21, men då är Gunilla på plats.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan om man vill.

Tisdag: Läxinlämning. 1A går får vara publik när elever från lågstadiet på vår skola har genrep på sitt framträdande som de senare ska ha med El Sistema.

Onsdag: Utedag, ta med en lätt matsäck om man vill. Ny läxa delas ut. De som blev lottade att vara med i Talangjakten ska spela in sitt bidrag denna dag.

Torsdag: Musik med Kulturskolan. 1B går får vara publik när elever från lågstadiet på vår skola har genrep på sitt framträdande som de senare ska ha med El Sistema. Läxhjälpen.

Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan om man vill.

 

Ha en härlig helg!

Åsa & Gunilla

 

************

Vecka 18

Hallå på er!

Nu är vi inne i maj och det är bara 5 veckor kvar till sommarlovet! 5 veckor kvar av årskurs 1! Det har gått otroligt fort. Vi har mycket roligt att se fram emot de sista veckorna!

Vi har tränat extra på bokstaven Äa. Sedan har vi övat på att skriva berättelser till bilder. Den här gången skulle det handla om ett barn som kom ifrån sin mamma på ett varuhus och hur de sedan återförenades. I texterna övar eleverna på att skriva meningar med stor bokstav och skiljetecken. De övar sig också i att skriva berättelser med början, mitt och slut.

Eleverna har också övat en hel del på uppställningar. Den här veckan var det addition och vi övar på att räkna ut entalen först för att sedan gå till tiotalen. Det är viktigt för att det ska bli i rätt ordning när vi sedan kommer till att räkna med växling.

På geografi-lektionen den här veckan har vi fortsatt att öva på världsdelar. Vi har också börjat att titta på världshaven och skillnaden mellan kontinent och världsdel.

På NTA:n fick eleverna ta reda på hur många kulor det låg i olika hemliga burkar. Till sin hjälp fick de använda balansvåg och andra kulor.

Nästa vecka är det tjej och kill-fotboll med Emma. Vi kommer att vara på Spontan och inget ombyte behövs.

Nästa vecka börjar det en ny elev i Gunillas klass. Hon heter Rimona och vi hälsar henne välkommen.

Idag var det Ebrahims sista dag på Stocksätterskolan. Vi önskar honom lycka till på sin nya skola i Eskilstuna.

 

 Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 19:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Läxinlämning. Musik med Kulturskolan.
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Kill och tjej-fotboll på Spontan.
 • Torsdag: Läxhjälpen. Musik med Kulturskolan.
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

 

 

Vecka 17

Hej hopp!

Denna vecka slog björkarnas blad ut och gräset blev grönt! I skogen invid skolan är marken vit av vitsippor och det plockas många vårbuketter på rasterna. Vi väntar dock på att värmen ska slå till för det är fortfarande kyligt i luften, men det är så härligt att det är vår!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Åå. I Boken om mig har alla våra elever skrivit var de skulle vilja åka om de fick bestämma och vad de skulle göra där. Det blev en blandad kompott med önskade resmål alltifrån Marieberg till Kina. Våra elever har läst för oss vuxna och eleverna har fått höra på högläsning.

I matten har vi jobbat med hälften denna vecka. Vi har bl a använt oss av tallinjen där en sköldpadda gick ett visst antal steg och en hare skuttade halva den sträckan. På NTA:n använde vi åter en balansvåg och denna vecka hade alla elevpar fyra muggar fyllda med olika matvaror (ärtor, solrosfrön, havrefras samt makaroner). Alla skulle först känna på muggarna och göra en förutsägelse om vilken ordning de hade viktmässigt från den lättaste till den tyngsta och sedan vägde alla och tog reda på svaret.

På geografin fortsatte de att jobba med världsdelarna och de talade även om ekvatorn och de olika klimatzonerna. När det var engelska repeterades kroppsdelarna och de tränade även på olika namn på djur.

Viktigt! En elev i klass 1A hade löss och därför är det bra om ni alla kollar era barns hår extra noga den närmaste tiden.

Fint erbjudande! Alla elever har fått med sig en lapp hem med erbjudande om gratis simskola. Se till att ni bokar in ert barn i någon av dessa grupper. Att kunna simma är inte bara ett krav för att nå målen i idrotten det är även en viktig livförsäkring om man skulle ramla i vattnet.

Kom ihåg! Ikväll ordnar skolans 6:or disco för skolans elever i gympasalen. Discot börjar kl.18:00 och det kostar 20 kronor i inträde. Mer information finns i ett blogginlägg här på vår sida.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Ingen idrott för våra 1:or eftersom det är simkoll för 1B i Allehallen. Skoldagen slutar ca 13:45 för 1B! Glöm inte badkläder, badlakan, plastkasse och en frukt om man vill!

Tisdag: Läxinlämning.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med Kulturskolan. Läxhjälpen.

Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan om man vill.

 

Ha en härlig helg!

Åsa & Gunilla

***********

Vecka 16

Hej på er!

Vilket härligt väder vi har haft den här veckan! Strålande sol och lite mer värme. Vi hoppas på fler soliga dagar! I maj månad har vi tänkt att lägga in några utedagar. Vi återkommer om vilka datum det blir.

Vi har tränat extra på bokstaven Zz den här veckan. Inte många bokstäver kvar nu. Nästa vecka är äntligen dags för Å!

I matematiken har vi bland annat övat på dubbelt. Eleverna har hoppat dubbelt på tallinjer. Vi har tittat på hur man dubblar vissa tal och vad dubbelt egentligen betyder.

Vi har haft en biologilektion och då övade vi mer på skata, domherre, pilfink, blåmes och talgoxe. Eleverna fick göra övningar där de skulle para ihop rätt fågel med rätt namn.

Den här veckan har eleverna haft sin första geografi-lektion. Vi tittade närmare på jordklotet och tränade på de olika världsdelarna Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Antarktis, Nordamerika och Sydamerika. Vi tittade också på de olika klimatzonerna som finns på jorden och såg en film som förklarade varför klimatet ser olika ut beroende på var man bor.

På NTA:n fick eleverna väga 7 olika saker på en balansvåg. Sedan skulle de försöka få jämnvikt med plastkuber så att vågen vägde jämnt. Det behövdes olika många plastkuber för att få balans på vågen.

På måndag nästa vecka är det simkoll för 1A. Det betyder att idrotten är inställd på förmiddagen då Gabi följer med andra klasser till Allehallen den tiden. Vi fick den sena tiden och det betyder att 1A inte hinner tillbaka till 13. Vi räknar med att skoldagen då slutar ca 13:45. Vecka 18 är det 1B som går till Allehallen. Även då blir idrotten inställd på förmiddagen.

I kapprummen är hyllorna ganska fulla av kläder och annat. Ni får gärna se till att vinterkläder och annat som inte behövs, tas med hem!

 

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 17:

 • Måndag: Ingen idrott eftersom det är simkoll för 1A i Allehallen. Skoldagen slutar ca 13:45 för 1A! Glöm inte badkläder och badlakan!
 • Tisdag: Läxinlämning. Musik med Kulturskolan.
 • Onsdag: Ny läxa delas ut.
 • Torsdag: Musik med Kulturskolan. Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

 

 

Vecka 14

Hej på er!

En kall, och till och med snöig, skolvecka går mot sitt slut. Ja, det är ju så det ska vara på våren – en blandning av varmt och kallt väder. Nu väntar påsklovet runt hörnet och vi får väl hoppas på lite varmare och soligare väder då!

Den här veckan har vi haft läsvecka på skolan. Fokus har varit läsglädje! Det är många andra lektioner som har utgått för att ge plats åt läsningen. Kojor har byggds av filtar och kuddarna har blivit till en mysig inredning i dessa. Eleverna har också suttit och läst på golvet och på stolarna och de har haft mysiga stunder med sina böcker. Våra ettor har dels läst i böcker och dels läst/lyssnat på sina lärplattor.

Vi har också sett filmer om författaren Martin Widmark och vi har högläst hans böcker om Nelly Rapp. Några elever har själva valt att läsa Martins böcker om LasseMaja. Dessutom har vi lånat böcker på skolans bibliotek som våra elever får ta med hem och läsa under lovet och tre veckor till om de vill.

Vi hade högläsning ur en bok vars framsida var täckt av papper så att ingen kunde se hur den såg ut och de fick inte se insidans bilder heller. När boken var utläst fick varje elev måla en egen bild på hur de tyckte att framsidan till boken skulle kunna se ut och de fick även skriva en titel på boken. Sedan tog vi av pappret så att de fick se bokens framsida. En film från läsveckan kommer på bloggen inom kort!

Vi har jobbat med lite matte mitt i all läsning. Denna vecka gjorde vi 2-hopp och 4-hopp på tallinjen och vi kollade även på 2:ans och 4:ans tabeller. Vi kopplade multiplikationen till tallinjen och uppmärksammade mönstren i de två tabellerna.

Veckans roligaste: Det var när vi alla idag på fredagen kom i pyjamasar med gosedjuren under armarna. Så tokigt! Det såg ut som om alla nyss hade klivit upp ur sängen! Det blev läsning och pyjamasmys hela skoldagen och dessutom hann vi med en påsk-tipspromenad.

Bra att veta! Måndag den 25 april går Gunillas klass (1A) på simkoll till Alléhallen. De beräknar att vara tillbaka på skolan kl.13:45 alltså 45 minuter senare än vanligt. Veckan därefter, måndagen 2 maj, är det dags för Åsas klass (1B) att gå dit och även de kommer tillbaka till skolan ca kl.13:45.

 

Detta händer nästa vecka:

P Å S K L O V !

 

Detta händer v.16:

Måndag: Lovdag

Tisdag: El Sistema med Kulturskolan.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: El Sistema och läxhjälp för den som vill efter skolan.

Fredag: Idrott, se till att ombyte packas med och badlakan om man vill duscha.

 

Ha en riktigt Glad Påsk!

Åsa & Gunilla

 

*********

Vecka 13

Hej på er!

Då är mars månad slut! Det har gått jättefort! Det är fortfarande kallt ute och vi får påminna om extrabyxor och varma kläder innan eleverna springer ut. Vädret är omväxlande men förmiddagarna är kyliga! Men våren nalkas!

Vi har tränat extra på bokstaven Yy den här veckan. Eleverna har finskrivit y och skrivit ord med y i, t ex syr, fyr, fly och tyg.

I matematiken har vi bl a övat på att göra 5-hopp och 10-hopp på tallinjen och börjat att titta på 5:ans och 10:ans multiplikationstabeller.

Vi har haft biologi och pratat mer om flytt- och stannfåglar. 5 stannfåglar har vi tittat lite extra på. Det är skata, domherre, pilfink, blåmes och talgoxe.

Det har också varit religion med fokus på påskhelgen och eleverna har sett en film om Jesu liv. På NTA:n (natur och teknik för alla) har vi provat på att väga saker på en balansvåg och delat in saker efter hur mycket de väger.

Nästa vecka har vi läsvecka på Stocksätterskolan. Det betyder att vi läser mycket mer varje dag och har olika läsaktiviteter under veckan. Det kommer att finnas bokväskor i våra klassrum och så kommer vi också att lyssna på böcker.

En tradition vi har under läsveckorna är att om man vill, får man ta med sig en filt och kudde hemifrån för att göra de egna lässtunderna lite mysigare och mer spännande. Det brukar vara uppskattat av eleverna. Sedan har vi regler i klassrummen för att det ska bli fokus på läsning under de här stunderna.

Läsveckan avslutas med en från Elevrådet bestämd pyjamasdag på fredag. Det är naturligtvis valfritt. Vi i årskurs 1 passar då också på att göra fredagen till en gosedjursdag. Den har våra elever väntat länge på!

Från och med v. 14 kommer vi att ha en praktikant från Lärarutbildningen i Karlstad. Hon heter Rebecka Hassel och hon kommer att vara med oss under 5 skolveckor.  Vi hälsar henne välkommen till oss!

 

 Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 14/läsveckan:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Läxinlämning. Musik med Kulturskolan.
 • Onsdag: Ingen ny läxa delas ut eftersom det snart är påsklov.
 • Torsdag: Vi lånar böcker att ta hem till påsklovet. Det är påsklunch och en påskpromenad som anordnas av Trivselgruppen. Musik med Kulturskolan. (Ingen läxhjälp)
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Pyjamas och gosedjursdag!

 

Vecka 12

Hej på er!

Våren har tagit greppet om vår natur och snödrivornas tid går sakta men säkert mot sitt slut. Våra ettor bygger kojor i skogen, spelar fotboll och gagaboll mm. på rasterna. Det är ett härligt gäng vi har som leker och har roligt med varandra!

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven x, vi har läst varje dag och eleverna har fått skriva en berättelse till bilder. Vi har jobbat med ögat, synen och även med flyttfåglar i biologin. Dessutom har vi haft religion. Då har vi har talat om varför vi firar påsk i Sverige, alltså om Jesu död och uppståndelse.

På NTA:n har vi byggt ihop en balansvåg och vi har vägt och jämfört olika saker i klassrummet. I matten har vi börjat så smått med multiplikation genom att lösa, och göra egna, matteproblem.

Veckans roligaste! Det var måndagens Rocka Sockor då alla barn kom i omaka strumpor och visade att det är bra att vi alla är olika. Vi pratade om vad Downs Syndrom är och såg på film för att förstå det lite bättre. Alla elever målade sockor som vi satte upp i våra fönster och det blev ett fint och enkelt sätt att stå upp för alla människors lika värde.

Det tråkigaste för våra elever: Det var att de inte får någon engelskläxa denna vecka. Det var många som blev besvikna att de bara fick två läxor och de ville väldigt gärna ha engelskläxan. Vi har perioder då eleverna har läxa i engelska och den perioden har just tagit slut. Detta kan vara bra för er att känna till så att ni inte tror att ert barn har slarvat bort en av läxorna.

Viktigt! På lördag är det Earth Hour och då är det fint om ni alla är med och släcker era lampor kl:20:30 – 21:30 för att visa att ni bryr er om vår jord och dess miljö med allt som lever därpå. Detta är en viktig symbolhandling. Genom att släcka belysningen hemma skickar du, ditt grannskap, din ort, din region och ditt land en signal till våra politiker och beslutsfattare. Vi ber dem att agera för klimatet och för den hotade biologiska mångfalden på planeten.

Upplysningsvis! Vi kommer att ha en lärarstudent hos oss vecka 14 – 19. Hon heter Rebecka Hassel och hon läser till lärare vid Karlstads universitet. Det ska bli jätteroligt att hon kommer till oss! Välkommen Rebecka!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, se till att ombyte packas med och badlakan om man vill duscha.

Tisdag: Läxinlämning och El Sistema. Lärarstudenten Rebecka kommer och hejar på våra ettor.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: El Sistema och läxhjälp för den som vill efter skolan.

Fredag: Idrott, se till att ombyte packas med och badlakan om man vill duscha.

 

Varma vårhälsningar!

Åsa & Gunilla

*********

Vecka 11

Hej på er!

Nu är vi inne i slutet av mars och vädret är väldigt växlande med sol och minusgrader blandat om vartannat! Vi tjatar på barnen om att fortsätta att ta på sig överdragsbyxor!

Den här veckan har vi pratat om hjärnan och hur den styr hela kroppens funktioner. Vi har övat på var lillhjärnan, storhjärnan, ryggmärgen och hjärnstammen sitter.

Vi har också tränat extra på bokstaven Ww. Kulturskolan har haft musik två gånger med våra 1:or. Nästa vecka är det ingen musik med Kulturskolan.

I matematiken har vi fortsatt att öva på ental och tiotal.

Förra veckan började vi att skriva berättelser till bilder. Det har vi fortsatt med den här veckan. Vi övar på hur en berättelse ska byggas upp, med inledning, något händer och sedan en slags lösning. Vi övar samtidigt på att skriva meningar med stor bokstav och punkt. Det övar många på i läxan också där svaren till frågor om innehållet ska skrivas med meningar.

Den här veckan har vi satt i gång med vårens utvecklingssamtal. Alla har fått ett frågeformulär med sig hem. Glöm inte att ta med den till samtalet sedan!

På måndag nästa vecka rockar vi sockor för att stötta att alla är lika mycket värda!

 

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 10:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Vi rockar sockor!
 • Tisdag: Läxinlämning.
 • Onsdag: Ny läxa delas ut
 • Torsdag: Läxhjälpen
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

 

Vecka 10

Hej på er alla fina föräldrar!

En solig vårvecka går mot sitt slut. Det är härligt att ljuset och värmen är på väg tillbaka! Våra ettor leker och har skoj med varandra på rasterna i det härliga vårvädret.

Vi har jobbat med bokstaven Vv denna vecka och alla elever har också fått skriva en berättelse till bilder. I matten har vi arbetat med subtraktion med hjälp av tallinjen och hundrarutan. Vi har också repeterat sambandet mellan hur man säger och hur man skriver tiotal och ental.

På NTA-lektionen har vi undersökt när man tappar balansen och när man inte gör det beroende på om man står med benen ihop, på ett ben eller med benen isär. Vi har använt begreppen tyngdkraft, tyngdpunkt och stödyta.

Veckans roligaste! Det absolut roligaste denna vecka var helt klart tjej- och killfotbollen. Alla var med och tyckte att det var jätteroligt! Vid utvärderingen efteråt sa samtliga att de ville ha flera lektioner med tjej- och killfotboll och det kommer vi att ha. Det finns två inlägg på bloggen ifrån detta.

Utvecklingssamtal: Nästa vecka drar vi i gång med våra utvecklingssamtal. Till utvecklingssamtalet ska du som vårdnadshavare komma tillsammans med ditt barn. Vi träffas i klassrummet eller så ses vi digitalt om så är överenskommet. Ni får en lapp med er hem där ni som vårdnadshavare ska fylla i den ena sidan och ert barn den andra, ta med denna lapp till samtalet. På utvecklingssamtalet kommer ni även att få besvara en digital enkät från kommunen. Om du inte har fått en tid för utvecklingssamtal så hör av dig till ditt barns mentor så ordnar vi detta. Det ska bli trevligt att ses!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, se till att ombyte packas med och badlakan om man vill duscha.

Tisdag: Läxinlämning och El Sistema.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: El Sistema och läxhjälp för den som vill efter skolan. Det är elevråd för skolans representanter.

Fredag: Idrott, se till att ombyte packas med och badlakan om man vill duscha.

 

Glad Mellohelg på er allesammans!

Åsa & Gunilla

************

Vecka 9

Hej på er!

Nu är vi inne i mars månad med varierande väder. Eftersom snön fortfarande ligger kvar i några stora högar på skolgården så passar många barn på att leka där!

Den här veckan har vi pratat om celler och tittat närmare på hur de ser ut. Vi har övat på cellkärna, cellmemran och cellplasma. Alla har också fått sätta sina unika fingeravtryck på papper.

Vi har också tränat extra på bokstaven Uu och lästränat varje dag. Kulturskolan har haft musik två gånger med våra 1:or.

I matematiken har vi fortsatt att öva på tiotal och ental. Vi har också övat på addition med tiotal.

I onsdags delade vi ut ny läxa. Nu i några veckor framöver kommer det också att vara med en engelska-läxa. Till på tisdag ska de lära sig sin presentation utantill. Ett mål i ettan är att skriva korta texter på engelska och att kunna presentera sig själva. Om man vill läsa allas presentationer så finns de på piece-of-cake.se

I förra veckobrevet informerade vi om att vi skulle ha tjej- och killfotboll. Det blev tyvärr framflyttat till nästa vecka så då kör vi det på onsdag och torsdag. Inga extra kläder eller skor behövs!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 10:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Gunilla har semester. Ida Kranic är vikarie.
 • Tisdag: Läxinlämning. Musik med Kulturskolan (El sistema)
 • Onsdag: Tjejfotboll
 • Torsdag: Musik med Kulturskolan (El sistema), Killfotboll
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

************

 

Vecka 7

Hej på er!

Denna vecka startade i kärlekens tecken med Alla Hjärtans Dag. Trivselgruppen hade traditionsenligt ordnat fint på skolan med hjärtan med fina ord skrivna på som de satt upp på väggarna och på alla bord i matsalen låg det hjärtan på alla borden. De hade även fixat en tipspromenad, de delade ut nallar till alla nya elever på skolan och godis till samtliga elever. Ett önskemål att elevrådet skulle göra en film med Alla-Hjärtans-Dag-hälsningar infriades och den filmen finns att se både på elevrådet.se och på vår egen klassblogg.

Vi har jobbat med bokstaven Tt denna vecka. I matten har vi jobbat med att sätta ut talen 0-100 på tallinjen. Vi har börjat med en ny NTA-låda (NTA = Natur och Teknik till Alla) som heter ”Balansera och väga”. Vi har gjort det första uppdraget och det var att balansera en pappersfjäril på en penna. I biologin jobbar vi nu med kroppen och vi har startat med att lära oss namnen på olika kroppsdelar både på svenska och på engelska.

Vi har varit på biblioteket idag och lånat böcker som alla får ta med sig hem. Bökerna ska senast lämnas tillbaka om 4 veckor, den 18 mars. Vi hoppas att ni uppmuntrar era barn att läsa under lovet, de har ju ingen läxa. Högläs gärna för dem också, det är ju både lärorikt och mysigt.

Tjej- och killfotboll! Veckan efter lovet kommer vi att ha tjejfotboll och killfotboll, ett tillfälle per grupp. Vid dessa tillfällen får alla tjejer respektive alla killar gå och spela fotboll var för sig. Detta gör vi speciellt för att tjejerna ska våga ta för sig och vara med och sparka boll, vi vill uppmuntra dem till detta. Tjejerna får spela fotboll på onsdagen (2/3) och killarna spelar på torsdagen (3/3). Det är Emma, som är integrationspedagog i kommunen, och Åsa som håller i dessa lektioner.

Mycket tråkigt! Vi har haft inbrott på skolan natten mot onsdagen. Tjuvar tog sig in i några klassrum och stal iPads, detta helt i onödan då de är fjärrstyrda och kommunen nu låst dem för användning. Det finns ett brev skrivet till er vårdnadshavare som kommer från rektor Sara. Ni kan läsa det på vår blogg. Det ligger en länk i överst i den högra sidospalten.

Upplysningsvis! Wisam som går i 1B (Åsas klass) ska sluta på Stocksätterskolan då hans familj ska flytta till Malmö. Han går sin sista vecka hos oss veckan efter sportlovet. Vi önskar Wisam lycka till på sin nya skola och vi kommer att sakna honom jättemycket! Det kommer att börja två nya killar hos oss i 1:an, en ny kille till varje klass. De börjar vecka 9. Välkomna till oss!

Sportlovsprogram! Idag har vi delat ut en lapp med en internetadress där ni kan gå in och läsa vilka aktiviteter det finns att vara med på under sportlovet. Vanligtvis delar kommunen ut dessa i pappersformat men inte i år (tråkigt tycker vi). Gå in och titta där så fort som möjligt för vid vissa aktiviteter finns det ett begränsat antal platser och ibland kan det finnas gratisbiljetter i en begränsad upplaga.

 

Detta händer nästa vecka:

S P O R T L O V !

 

Detta händer v.9:

Måndag: Idrott, se till att ombyte och badlakan packas med.

Tisdag: Musik med El Sistema.

Onsdag: Ny läxa delas ut. Tjejfotboll!

Torsdag: Musik med El Sistema, killfotboll och läxhjälp för den som vill efter skolan.

Fredag: Idrott, se till att ombyte och badlakan packas med.

 

Trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********

Vecka 6

Hej på er!

Den här veckan har de flesta av våra sjukanmälda elever kommit tillbaka. Det känns fantastiskt skönt! Vi hoppas att vi är på väg ut ur pandemin nu! Men vi fortsätter ändå att tvätta händerna och tänka oss för.

Vi har tränat extra på bokstaven Ss och jobbat med läsning varje dag.

Nu har Kulturskolan startat sin El sistema-undervisning igen och våra 1:or har musik två gånger i veckan som vanligt! Det är roligt och väldigt lärorikt för våra elever! Vi är faktiskt den ända skolan i kommunen som har förmånen att få undervisning i El sistema-modellen.

I matematiken har vi övat på tiotal och ental. Eleverna har tränat på att sätta ut tal på tallinjer. Vi har dessutom övat på geometriska figurer och hörn och sidor på dessa.

Den här veckan delade vi ut den sista läxan innan lovet. Nästa vecka hoppas vi kunna låna läseböcker på vårt skolbibliotek (just nu saknar vi en bibliotekarie) så att alla har böcker att läsa på sportlovet.

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 7:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Alla-hjärtans dag firande på Stocksätterskolan. Måltidsråd 8:30-9:30.
 • Tisdag: Läxinlämning. Elevråd 8:30. Musik med Kulturskolan (El sistema)
 • Torsdag: Musik med Kulturskolan (El sistema)
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

***********

Vecka 5

Hej alla föräldrar!

Nu har den sista vintermånaden startat! Februari är dessutom en kort månad så snart är våren äntligen här igen. Än så länge gäller det att sätta på vinterkläder när det är dags att gå ut på rast. Vi får tjata lite på våra ettor att ta på sig sina överdragsbyxor men sen tycker alla att det är bra när de väl kommer ut. Denna vecka har jättemånga av våra ettor lekt ”Hajen” i rutschbanan och haft så roligt tillsammans.

Vi har jobbat med bokstaven Rr denna vecka och våra elever har skrivit vad en bra kompis säger och inte säger i ”Boken om mig”. I matten har vi fortsatt att räknat pengar och med att jobba med geometri. Vi har även börjat jobba med positionssystemet och använt oss av en tiobasmatta och hundrarutan för att dela upp ental och tiotal. En film där ni kan se lite hur vi jobbar med detta kommer snart ut på vår blogg. På idrotten har de bland annat haft fotbollsövningar och dans.

Det blev ingen El Sistema den här veckan heller på grund av smittläget bland personal och barn. Nästa vecka har vi El Sistema igen om inget oförutsett händer förstås.

Jätteroligt! Vi har tittat på Lilla Aktuellt och på Lilla Aktuellt Skola denna vecka och sett deras reportage som de har gjort efter deras besök här på skolan. Programmet var ju inriktat på elevrådsarbetet men våra ettor fanns med i reportaget. Det finns en direktlänk till detta program här på vår blogg och ni kan läsa och se mer om detta på elevrådet.se.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Skolan och fritids är stängda, vi har en kompetensutvecklingsdag.

Tisdag: Musik med El Sistema och läxinlämning.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med El Sistema och läxhjälp för den som vill efter skolan.

Fredag: Idrott, se till att ombyte och badlakan packas med.

 

Ha en riktigt härlig Melodifestivalshelg!

Åsa & Gunilla

*************

Vecka 4

Hej på er!

Den här veckan är har varit väldigt speciell på olika sätt! Men imorgon fredag ska vi äntligen fira 100-dagar i skolan. Våra ettor har jobbat hårt alla dagar och nu är de värda lite fest!

Vi har tränat extra på bokstaven Qq och övat läsning varje dag som vanligt.

All El sistema-undervisning är just nu inställd pga smittoläget, både hos lärare och elever. Det är ganska många på skolan som är sjuka eller har familjemedlemmar som är sjuka. Var noga med att följa restriktionerna som gäller just nu. De finns också att läsa här på bloggen.

Den här veckan har vi övat på talområdet 100 eftersom vi har 100 dagar i skolan-festen på fredag! Eleverna har övat på geometriska figurer och räknat pengar. Vi har också haft matematiktest som genomförs i hela kommunen.

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 5:

 • Måndag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Läxinlämning.
 • Onsdag: Ny läxa delas ut.
 • Torsdag: Läxhjälpen 13-13:30.
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

 

************

Vecka 3

Hej på er!

Bistra vindar har dragit in över Hallsberg i slutet av denna skolvecka och marken har blivit isig och hal. Trots detta knotas det inte när det är dags för rast! Det är fantastiskt att se hur våra ettor leker i stora grupper tillsammans, både killar och tjejer från båda klasserna. Det är ett härligt gäng!

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Pp och med sammansatta ord i svenskan. Eleverna har även skrivit vad de tycker är det roligaste med vintern i ”Boken om mig”. I matten har vi räknat pengar och jobbat med geometri. De geometriska figurer som vi lär oss främst just nu är dessa fyra; kvadrat, rektangel, triangel och cirkel. Vi pratar om hörn och sidor på figurerna.

Det var jättespännande i onsdags när Linus från Lilla Aktuellt besökte elevrådet och 6:orna på vår skola! Hela skolan bubblade av glädje och alla som fick se Linus och hans kamerakvinna Åsa blev så glada och lyckliga. Det kommer inom kort en film från besöket på elevrådet.se och det som vi ser fram emot allra mest är förstås reportagen i Lilla Aktuellt och i Lilla Aktuellt Skola som sänds vecka 5.

Jätteroligt! Nästa vecka ska vi ha en mycket efterlängtad 100-dagarsfest! Ja, det är sant! Våra ettor har gått sina första 100 dagar i skolan och tänk vad mycket de har lärt sig! Detta ska vi givetvis fira och det gör vi på självaste 100-dagarsdagen på fredag i nästa vecka! De som vill får klä sig extra fint denna dag. Alla får ta med sig lite godis till ett värde av 25 kronor, om man vill. Det får dock inte tas med någon choklad eller något med nötter i då vi har en elev som är nötallergiker. Vi kommer att bjuda på saft, fikabröd och popcorn. Vilken fest det kommer att bli!!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, packa med idrottskläder och badlakan.

Tisdag: Musik med El Sistema och läxinlämning.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med El Sistema och läxhjälp för den som vill efter skolan.

Fredag: Ingen idrott! 100-dagarsfest! De som vill kan ta med sig godis för 25 kronor, men inget chokladgodis eller något med nötter får tas med. Läs mer om detta ovan.

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

********

Vecka 2

Hej på er!

Då är det år 2022! Våra ettor har börjat den sista terminen i årskurs 1 efter ett långt jullov. Det är bra att vi får börja med en lite kortare vecka. Tyvärr har snön smält bort nu men när det kommer tillräckligt med snö igen, hoppas vi kunna åka lite pulka på skoltid.

I onsdags delade vi ut nya läxor. Flera elever har fått läsläxa och en del har en lite längre läsläxa nu. Vi ger dock inte jättelånga läsläxor eftersom läxan bara är ett komplement till läsningen i skolan och den läsning som ni gör hemma. Vårt mål är alltid att alla får lästräna varje dag i skolan. Även om ditt barn har kommit igång med läsningen är det jätteviktigt att fortsätta lästräna varje dag hemma.

Den här veckan har alla gjort en snögubbe-bild i grodperspektiv. Det blev jättefina bilder:

 

I matematiken har eleverna tränat på att mäta med linjal och vi har övat på centimeter och millimeter.

Nästa vecka börjar lektionerna med Kulturskolan igen och det är idrott som vanligt, måndag och fredag.

Vi har fått en ny elev, till 1B. Han heter Deni och kommer från Långängsskolan! Vi hälsar honom välkommen!

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 3:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Musik med El Sistema. Läxinlämning!
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Lilla Aktuellt från svt kommer till oss på Stocksätterskolan. De ska träffa elevrådsrepresentanterna från åk 6 men ni föräldrar ska känna till att ert barn kan komma att synas då de också kommer att filma i klassrum, korridorer och utomhus. Mer info kommer att finnas på elevrådet.se men även här på vår blogg.
 • Torsdag: Musik med El Sistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat och gå på Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

 

************

Vecka 50

God dag!

Den sista hela skolveckan för 2021 är nu till ända, endast tre skoldagar återstår innan jullovet. Helt otroligt! Detta är också det sista veckobrevet för i år.

Denna vecka har det hänt så många roliga saker! Veckan startade fantastiskt med att vi direkt på måndagsmorgonen fick se treornas fina luciatåg i matsalen. Om även ni vill se det så finns det en film på elevrådet.se. På tisdagen kom vår fd bibliotekarie, hon är även Max mormor, Eva-Lothe till oss på historialektionen. Hon berättade om den gamla hattfabriken som fanns i Hallsberg för länge sedan och om det hantverk som gjordes där. Alla elever fick sedan göra en fin fläta med jutesnöre. Denna fläta kan t ex användas som bokmärke. Jättetrevligt! På onsdagen fortsatte det att hända roliga saker för då julpysslade vi och vi såg även på en film alla ettor tillsammans. På torsdagen åkte vi buss till Örebro och där fick vi se på ”Emils jul” som Lerbäcks teatern och Svenska kammarorkestern framförde. Det var magiskt! Vi njöt av varje minut som föreställningen höll på! Fredagen var dock en vanlig skoldag och det är inte så dumt det heller. Det var alltså ingen hejd på trevligheter denna vecka!

Något tråkigt! Vi har just fått beskedet att vi inte får gå till Adventskyrkan och se på skolans vackra julspel på avslutningsdagen nästa vecka. Jättetrist att det ställs in i år igen, men så är läget dessvärre. Vi kommer att vara i våra klassrum i stället och ha en enkel avslutning där.

Jullov! Det är jullov från den 23 december till den 11 januari. Onsdagen den 12 januari kl. 8:00 börjar vi igen.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, packa med ombyte och badlakan. Elevråd med besök av skolchefen i Hallsbergs kommun, Erica Rosenkvist.

Tisdag: Läxinlämning

Onsdag: Julavslutning i klassrummen, vi slutar kl. 9:30. Ingen skollunch serveras denna dag, fritidsbarnen äter givetvis.

Torsdag: J U L L O V E T    S T A R T A R !

 

Vi önskar er en fridfull helg!

Åsa & Gunilla

*************

Vecka 49

Hej alla föräldrar!

Vilken härlig vintervecka vi har haft. I tisdags när det var som kallast, fick alla i 1:an åka skridskor! Vi har faktiskt samlat på oss ganska många par skridskor nu på Stocksätterskolan så alla som ville fick prova på att åka. Och trots kylan så var det en härlig stund på isen! Och isen var perfekt! Idag freda var det kramsnö till alla barns stora förtjusning. Oj, vad det byggdes snögubbar, snökojor och till och med blev det en snöbuss!

Vi har tränat extra på bokstaven Nn den här veckan. I matematik har vi övat på addition, t ex 4-kompisar, 5-kompisar osv.På engelskan har vi bl a övat på årstider och läst presentationer. Vi tittar också på en serie som heter ”Pick a colour”.

I torsdags gick vi till Adventskyrkan och såg en Julteater. Det var Hallsbergs församling som bjöd oss på en föreställning om Jesu födelse. Alla elever tyckte att det var jätteroligt! Vi vuxna kunde knappt hålla oss för skratt när de tre vise männen kom in i kyrkan och han som var berättare för julspelet frågade: “Vilka är det som kommer där?” Våra elever ropade: “De är indianer!” Hädanefter kommer vi nog alltid att tänka på denna händelse när vi ser ett julspel!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

Detta händer vecka 50:

· Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan. Luciaspel av 3:orna.

· Tisdag: Läxinlämning!

· Onsdag: Ny läxa delas ut, den sista innan jullovet. Pysseldag med jultema på Ängen. De som vill får ha valfri julklädsel!

· Torsdag: Konserthuset i Örebro på ”Emils jul”. Läxhjälpen efter skolan för de som vill.

· Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

************

Vecka 48

Hejsan alla glada föräldrar!

Tänk att december är här med kallt väder och med ljus i alla fönster. Nu startar vi nu varje skoldag med adventsmys. Då vi öppnar vi en kalender, vi har högläsning, vi tänder ljus och vi ser på en film då elevrådet öppnar Snällkalendern. I dessa filmer får vi en snäll utmaning att göra varje skoldag. Våra ettor är ofta med på dessa filmer. Se dem gärna dessa lucköppningar, och haka på och gör dagens snälla uppdrag, genom att gå in på elevrådet.se.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven M i svenskan och vi har jobbat med klockan och tränat på hel- och halvtimmar i matten. Vi har nu avslutat NTA:n för denna termin där vi har jobbat med fasta ämnen och vätskor. Det sista uppdraget var att undersöka hur lim, schampo och olja reagerar när det hälls i vatten och blandas. Dessutom har vi sett på två filmer som sammanfattat vårt NTA-arbete. I boken om mig har alla fått skriva sin favoritfärg, favoritmat samt favoritdjur. På historialektionen talade vi om familjen Bergöö, om Karin och Carl och om de kända väggmålningarna som Carl målade i deras hus.

Det är Tandborste- och tandkrämsveckan nu och därför fick vi besök av Hanna från Folktandvården. Hon kom och berättade hur viktigt det är att alla borstar sina tänder både morgon och kväll samt att det är bra om en vuxen hjälper sitt barn med tandborstningen. Hanna delade ut tandborstar och tandkräm till alla elever på skolan, de som var sjuka då får sin tandborste när de kommer tillbaka. Det finns en film från Hannas besök som ni kan se på vår blogg.

Biblioteksböcker: Om någon har kvar låneböcker hemma så är det dags att skicka tillbaka dem till skolan nu. Vi kommer att låna nya böcker innan jullovet.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, packa med ombyte och badlakan. Trivselgruppen bakar pepparkakor och städrådet har ett möte.

Tisdag: Vi åker skridskor för nu har vi is! Se till att skridskor och hjälm tas med. Om ni ej har skridskor får de låna men se till att ta med hjälm, det fungerar med en cykelhjälm om ni inte har en skridskohjälm. Läxinlämning och El Sistema. Det är även julbord denna dag!

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Direkt på morgonen går vi i väg till Församlingshemmet och ser på en julteater. Läxhjälpen efter skolan för de som vill. Sista dagen som Olivia, vår lärarstudent, är hos oss.

Fredag: Idrott, packa med ombyte och badlakan.

 

Glad andra advent!

Åsa & Gunilla

*************

Vecka 47

Hej på er!

Då är vi snart igenom november månad! Det har faktiskt gått ganska fort! Nästa vecka börjar vi med vårt adventsmys och förutom att vi läser ett kapitel varje morgon får en elev i varje grupp, öppna en lucka i en kalender! Det blir något nytt och lite spännande att vänta på sin tur att få öppna en lucka! Vi kommer också att titta på Elevrådets lucköppning.

Vi har tränat extra på bokstaven Ll. I matematiken har eleverna övat på helhet, skillnad, fler, färre och hur man kan se att addition och subtraktion hör ihop. De har skrivit en egen räkneuppgift om haren och sköldpaddan.

När den här skolveckan är slut, har alla ettorna genomgått simkoll på Allehallen. De som behöver öva lite till, blir erbjudna sommarsimskola i vår.

Nelly jobbar med veckans bokstav i boken “Ord och äventyr”.

På engelskan börjar texterna att bli färdiga. Flera kan man nu läsa på engelska bloggen. Så småningom kommer eleverna att få sin text i läxa för att lära sig den utantill.

Alla elever har svarat på frågor i en enkät från skolans Trygghetsteam om trygghet och trivsel. Även fritids har genomfört en liknande enkät.

På NTA:an har eleverna haft ett dropp-race för att se vilken vätska som rann bäst.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 48:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan. Vi börjar med vårt adventsmys. Man får ta med ett ljus om man vill som vi tänder varje morgon.
 • Tisdag: Läxinlämning! Musik med El Sistema.
 • Onsdag: Ny läxa delas ut.
 • Torsdag: Musik med El Sistema. Läxhjälpen efter skolan för de som vill.
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

 

***********

Vecka 46

Hej hopp!

Veckorna rullar på och vi närmar oss december med stormsteg! Det ska bli fint att få upp adventsljusstakar och skingra mörkret en smula. Vi kommer att ha adventsmys varje morgon i december då vi öppnar kalendrar, har högläsning och tänder ljus. De elever som vill får ta med sig ett ljus att ha på sin bänk under dessa morgonstunder. De behöver både ha med sig ljuset och dessutom en ljusstake, ett fat eller en lykta som ljuset kan stå på. Vi kommer att ha regler kring ljusen och hanteringen med dem, om dessa inte följs får man inte ha ljuset på bänken mer.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven K i svenskan, vi har omgrupperat 10-kompisarna på matten (film på detta finns på bloggen) och vi har talat våra svenska högtider på religionen. På historialektionerna har vi talat om hästens betydelse förr i tiden och sett på gamla kort när Hallsberg hade trätrottoarer. På NTA:n har vi undersökt fyra vätskor (vatten, lim, matolja och schampo) genom att kolla färg, lukt, hur det känns och ser ut samt hur dropparna rinner. På musiken med El Sistema fick alla elever prova på att spela med stråkar på fiolerna. Oj, vad det gnisslade fint!

I onsdags hade vi en utedag och då gick vi i väg och vi satte upp en fågelholk. Denna holk är den 1000:e holken som en hallsbergare vid namn Leif har byggt och sedan skänkt till skolan. Det ska bli spännande att se vilka fåglar som flyttar in där till våren! Sedan gick vi till parken där vi åt matsäck och lekte. Jättetrevligt!

Låneböckerna! Nu är det dags att lämna tillbaka böckerna som lånades på biblioteket. Se till att de tas tillbaka till skolan. Vi ska gå och låna nya inom kort.

Duschning! Nu har det tagits ett beslut, efter många om och men, att de elever som vill får duscha efter idrotten från och med nu.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrottsgrupp 1 går till Alléhallen på simkoll. Skicka med badkläder, badlakan och en plastkasse. Det kan vara bra att skicka med en frukt, en riskaka eller liknande som de kan äta efter badet innan de går tillbaka till skolan. Idrottsgrupp 2 har idrott som vanligt. Skicka med ombyte och badlakan.

Tisdag: Läxinlämning och El Sistema. Elevråd för elevrådsrepresentanterna.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Kompletteringsfotografering för de elever som missade skolfotograferingen, hos oss är det Nelly och Ahmad som ska gå. El Sistema och Läxhjälpen efter skolan för de som vill.

Fredag: Idrottsgrupp 2 går till Alléhallen på simkoll. Skicka med badkläder, badlakan och en plastkasse. Det kan vara bra att skicka med en frukt, en riskaka eller liknande som de kan äta efter badet innan de går tillbaka till skolan. Idrottsgrupp 1 har idrott som vanligt. Skicka med ombyte och badlakan.

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

***********

Vecka 45

Hej på er!

Då är vi igång igen efter höstlovet! Läxan har delats ut och nytt är att läsläxan har olika svårighetsgrad, beroende på hur långt man har kommit i läsningen.

Vi har tränat extra på bokstaven Jj och i Boken om mig har eleverna skrivit om vad mammor också kan göra och vad pappor också kan göra! Det blir spännande för er att läsa när boken kommer hem till sommarlovet!

Eleverna har börjat att skriva presentationer om sig själva på engelska. Alla texter kommer man att kunna läsa på engelska bloggen så småningom.

Det spelas mycket fotboll ute på rasterna. På elevrådet.se finns en film där elevrådet berättar om vilka regler som gäller när man spelar i skolan.

Vi har börjat att lära oss om Hallsbergs historia och tittat på gamla bilder över hur det såg ut här förr och hur det gick när järnvägen kom till Hallsberg.

Kompisgungan är populär eftersom man kan gunga upp till 4 stycken där!

I tisdags hade vi träning på hur vi ska göra om brandlarmet går. I duggregnet utrymde vi skolan och samlades på fotbollsplanen.

Det har tagits ett beslut på Stocksätterskolan att eleverna inte ska duscha efter idrotten. Det har dock visat sig att i de äldre klasserna gör man olika och låter de elever som vill, få duscha. Vi har elever i ettan som vill duscha men som alltså inte får det. Om du som förälder tycker att det här är ett felbeslut eller har något att säga i frågan, kan du maila/kontakta rektor Sara Tärnqvist. Hennes mail är: sara.tarnqvist@edu.hallsberg.se.

Vi kan redan nu informera om att under vecka 47 har Allehallen simkoll för våra ettor. Det kommer att vara på måndag den 22/11 för idrottsgrupp 1. Grupp 2 har simkoll på fredag den 26/11.

På onsdag nästa vecka ska vi gå ut på eftermiddagen. Skicka gärna med en liten matsäck och sittunderlag!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 46:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte.
 • Tisdag: Läxinlämning. Musik med El Sistema.
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Ute-eftermiddag-ta gärna med liten matsäck!
 • Torsdag: Musik med El Sistema. Läxhjälpen 13-13:30.
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte.

 

***********

Vecka 43

Hejsan!

Jaha, då var det redan dags för våra elever att ta höstlov! Det gick fort!

Denna vecka har vi jobbat med två nya fasta ämnen på NTA:n, en knapp och en tvättsvamp. Dessa två ting skulle de sedan undersöka och kolla färg, form, om de kunde rulla eller staplas, om det var magnetiskt samt om det flöt eller sjönk. Det gick bra! På bloggen finns en film där ni som föräldrar, och övriga bloggläsare, kan försöka att gissa hur våra elever har sorterat de 20 fasta föremålen. Lycka till!

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Jj och i Boken om mig fick alla skriva om vad killar och tjejer visst kan göra. I matten har vi jobbat med 10-kompisarna samt med begreppen fler och färre. På engelskan har de lärt sig ord om Halloween och de har sett på en engelsk film om hur de gör pumpor med ansikten. Gå gärna in på engelskabloggen och se filmer med detta tema (snabblänk finns i den högra spalten här på vår blogg).

Ettorna har jobbat vidare med trafik och denna vecka har de pratat om cykelhjälmens funktion. De har även talat om hjärnan och dess funktioner, om hur lätt det är att skada den och vikten av att skydda hjärnan. Denna trafiklektion var den avslutande för denna omgång, efter lovet går vi över till att jobba med Hallsbergs historia.

Denna vecka var Gunillas klass och lånade böcker i skolans bibliotek. Dessa böcker ska lämnas tillbaka senast 25 november. Åsas klass var iväg förra torsdagen så de ska lämna tillbaka sina böcker en vecka tidigare, 18 november.

Veckan klart bästa var dels Vänsday konserten igår och dels utklädningsdagen idag. Konserten blev jättefin! Det var roligt att barnen fick uppträda för publik igen och så trevligt att vi fick träffas live! Film från konserten kommer på vår blogg inom kort. Idag hade vi utklädningsdag och det var många som hade valt att vara utklädda. Vi avslutade skoldagen med att pyssla, vi gjorde fladdermöss och färglade Halloween-bilder.

Upplysningsvis! Vecka 45-49 kommer det en lärarstudent till oss i ettan. Hon heter Olivia och hon läser till lärare vid Örebro universitet. Välkommen till oss Olivia!

 

Detta händer nästa vecka:

H Ö S T L O V !

 

Detta händer vecka 45:

Måndag: Idrott, de som vill får ta med ombyteskläder och badlakan.

Tisdag: Musik med El Sistema.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med El Sistena. Läxhjälpen efter skolan för de som vill.

Fredag: Idrott, de som vill får ta med ombyteskläder och badlakan.

 

Ha en riktigt härlig helg!
Åsa & Gunilla

***************

Vecka 42

Hej på er!

En vecka kvar till höstlovet! Vi har jobbat på bra den här veckan och hunnit med många saker.

Vi har tränat extra på bokstaven Hh och jobbat med tal som helhet och tal som del av ett annat tal.

På SO-lektionen pratade vi om regler för cyklister och vad en säker cykel ska ha, bl a rött ljus och reflex bakåt och vitt ljus och reflex framåt. Vi tittade också på filmer som visar hur man ska cykla och hur viktig cykelhjälmen är om man skulle åka omkull. Nästa vecka ska vi lära oss mer om cykelhjälmen.

Vi har ritat flaggor till FN-dagen på söndag. I korridoren vid matsalen har Trivselgruppen gjort en världskarta där vi ska sätta upp alla flaggor. Där kan man också läsa FN:s stadgar om barns rättigheter.

Molly fick ett vackert meddelande på sin banan!

Torsdag den 28/10 kl. 17:15 har vi en konsert med El Sistema och Kulturskolan. Det har vi informerat om i ett inlägg i flödet. Vi påminner här igen! Man får gärna ta med sig eget fika. Vi bjuder på kaffe och te.Vi ses på torsdag!

På fredag har vi en utklädningsdag här på Stocksätterskolan. Man får klä ut sig till vad man vill. Det behöver inte vara något som hör till Halloween. Inga masker är tillåtna.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 43:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Läxinlämning! (ingen ny läxa delas ut eftersom det är höstlov nästa vecka)
 • Torsdag: Konsert med El Sistema kl.17:30. Se tidigare inlägg på bloggen! Glöm ej att ta med något eget fika!
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan. Utklädningsdag!

 

***************

 

Vecka 41

Hej!

Då var det fredag igen! Denna skolvecka gick fort som vanligt!

Denna vecka har vi jobbat med världens finaste bokstav! Svimma inte nu men det är med den glimrande, gnistrande och gudomliga bokstaven Gg som vi har tränat extra på! Alla elever blev galet glada! I boken om mig skrev alla vilket djur de ville vara om de hade varit ett djur i stället för en människa. Vi har också jobbat vidare med tallinjen och tagit hjälp av den då vi har adderat och subtraherat.

Ettorna har jobbat vidare med trafik och denna vecka har de lärt sig att cykeln är ett fordon De har också pratat om vilka regler som gäller när man cyklar. ”Vilken sida ska man cykla på?” och ”Får man cykla på trottoaren?” och många andra cykelregler har de gått igenom. På NTA:n har vi jobbat vidare med de 20 fasta ämnena och denna vecka skulle vi ta reda på vilka av dessa saker som var magnetiska och vilka som inte var det. Efter förra veckans flyta-eller-sjunka-uppdrag lärde de sig även vilka av dessa 20 saker som rostar och vilka som inte rostar.Toppen!

Gunillas klass gick den spännande sagovandringen denna vecka, Åsas klass gick den förra veckan. Den var mycket uppskattad! Eleverna var med och räddade världen från ondskan! Hurra! Det kan komma att dyka upp en liten film från vandringen här på vår blogg.

Kom ihåg! Läs mycket med och för era fantastiska barn! De lär sig så otroligt mycket av läsningen. Investera för deras framtid genom att ha en mysig lässtund med dem!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, de som vill får ta med ombyteskläder och badlakan. Trivselgruppen träffas.

Tisdag: Musik med El Sistema. Läxinlämning!

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med El Sistema. Läxhjälpen efter skolan för de som vill. Åsas klass går till skolans bibliotek och lånar böcker.

Fredag: Idrott, de som vill får ta med ombyteskläder och badlakan.

 

Må väl!
Åsa & Gunilla

*************

Vecka 40

Hej på er!

Nu är vi inne i oktober månad och hösten är verkligen här! Vi är igång med utvecklingssamtalen nu. Det är jätteroligt att äntligen kunna sitta ner tillsammans och få prata om kunskapsutvecklingen för ditt barn och vad vi jobbar med i skolan. Vi ser fram emot att så småningom kunna bjuda in er till ett föräldramöte!

Vi har tränat extra på bokstaven Ff och skrivit om vad eleverna vill bli när de blir stora i ”Boken om mig”. I engelskan har vi börjat att öva på olika kroppsdelar. Titta gärna in på piece-of-cake.se. Där kan man öva sig hemma genom bl a olika korta engelska filmer.

I torsdags var Åsas ettor inbjudna på en Sagovandring utomhus. Det var verkligen spännande! Vi får inte berätta så mycket än eftersom Gunillas elever ska gå den nästa vecka. Men en film kommer så småningom från den här upplevelsen!

Gry tappade potatisen i inneskon på torsdagen efter Sagopromenaden när vi fick äta i klassrummet! Så kan det gå!

På SO-lektionen pratade vi om gångare och när man räknas som gångtrafikant. Vi tittade och lärde oss mer om vilka vägmärken som gäller för gångtrafikanter. Sedan pratade vi om att man ska gå på vänster sida av vägen om det inte finns någon trottoar eller gångbana.

Torsdag den 28/10 kl. 17:15 har vi en konsert med El Sistema och Kulturskolan. Mer information kommer senare!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 41:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Musik med El Sistema. En kort video kommer att spelas in som kommer att ingå i skolans stora film inför FN-dagen. Den kommer att läggas ut på elevrådet.se inför FN-dagen den 24 oktober. Läxinlämning också den här dagen!
 • Onsdag: Ny läxa delas ut.
 • Torsdag: Gunillas klass går en sagovandring med kulturskolan. Åsas klass har musik med El Sistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat och gå på Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott, ta med ombyte och badlakan.

 

*****************

Vecka 39

Hej på er!

Då är vi redan inne i oktober månad och vi har påbörjat utvecklingssamtalen. Så trevligt att få träffa er, det har ju varit ont om sådana tillfällen under det senaste året.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ee. I boken om mig har våra elever skrivit och berättat om vad andra gör som får dem att bli glada och vad de blir ledsna över när någon gör. I matematiken har vi jobbat med tallinjen och vi fortsätter att jobba med Vektor. På NTA:n har vi denna vecka testat hur bra 20 olika föremål rullar nedför en liten ramp och sedan har vi har funderat över varför vissa saker rullar bättre än andra.

Det kommer att börja en ny kille i 1A, Gunillas klass. Han heter Ahmed och han har varit och hälsat på i klassen. I veckan som kommer besöker han oss några gånger igen och vecka 41 börjar han heltid i klassen. Vi hälsar Ahmed varmt välkommen till oss och vi hoppas att han ska trivas bra hos oss på Stocksätterskolan!

Helgtips: Imorgon lördag, kl.11:00-14:00, kan ni ta med ert barn till Kuben på ”Prova-på-dans” för alla åldrar. Det är Internationella barndagen som firas och tillställningen är gratis men den som vill får gärna skänka en slant till Världens barn insamlingen. Läs mer om detta i ett inlägg på vår blogg.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, de elever som vill får man ta med sig ombyte och badlakan.

Tisdag: Läxinlämning och musik med El Sistema.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Åsas klass går en sagovandring med Kulturskolan (nästa torsdag går Gunillas klass). Gunillas klass har musik med El Sistema.

Fredag: Idrott, de elever som vill får ta med sig ombyte och badlakan.

 

Må väl!

Åsa & Gunilla

**************

Vecka 38

Hej på er!

Den här veckan har bjudit på både regn och sol. Tänk på att vi är ute på alla raster. Vi behöver få frisk luft för att orka jobba! Det är viktigt att barnen har regnkläder med sig om det är regn. Det tar tid från lektionerna när man måste byta till torra kläder efter varje rast.

I onsdags var Åsas klass till Alléhallen. Det var jättetrevligt. Alla gjorde bra ifrån sig och tyckte att det var jätteroligt att få bada och träna på att simma. Både på vägen dit och vägen hem städade vi och plockade skräp!

Vi lottade vilka som ville städa. På ditvägen blev det Belle och Gry och på hemvägen Lavin och Molly! Två påsar dit och en påse på hemvägen blev det!

Efter badet fikade vi tillsammans!

 

Vi har jobbat extra med bokstaven Dd. Lilla d är väldigt lik lilla b så vi har pratat om hur man kan hålla isär dem. (Bagare Bosse bär bullar-magen går framåt på linjen) och (Duktiga Doris drar dockan-stjärten står ut bakåt på linjen).

I matematiken övar vi mer på fem-kompisar (två tal som tillsammans blir fem). Vi har pratat om hur man kan använda talet 5 till att räkna andra tal: 5+1=6   5+2=7    5+3=8 osv…

Vi har haft SO och då har vi pratat om trafik. Vi har tittat på hur man kan skydda sig i trafiken med

t ex reflexer, bilbälte och hjälm. Vi har också tittat på hur en airbag (luftkudde) fungerar och vad som kan hända i en bilkrock om man inte har bälte på sig eller om bältet sitter fel.

Nu sätter vi snart igång med våra utvecklingssamtal. Alla som har lämnat in blanketten med de tider som passar, kommer att få tillbaka den med den tiden som det blev, markerad. Notera tiden så att ni kommer ihåg den! Det kommer också med ett papper som man ska svara på hemma och ta med till samtalet! Vi ser fram emot att få sitta ner tillsammans och samtala!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 39:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Musik med El Sistema. Läxinlämning!
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Gunillas klass, 1A har simundervisning. Se till att badkläder, badlakan och en plastpåse packas med. Det kan även vara bra att skicka med en frukt eller en macka.
 • Torsdag: Musik med El Sistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat och gå på Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott för Åsas klass, 1B, men ingen idrott för Gunillas klass, 1A. De som vill byta om tar med sig ombyte och badlakan.

************

 

Vecka 37

Hej alla föräldrar!

Nu är vi alla fotograferade här i skolan. Det gick bra och nu väntar vi med spänning att få se bilderna. Ni kommer att bli kontaktade av Collagefoto via e-post eller sms inom de närmsta veckorna och få en kod till bilderna. Sedan kan ni själva avgöra om ni vill köpa någon bild eller inte. Om det blir något problem så hör av er direkt till Collagefoto på nummer: 019-611 10 30.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Cc på många olika vis, både på papper och på våra lärplattor. Vi har också skrivit i Boken om mig där alla våra elever fick skriva vad de tycker om och vad de inte tycker om. Den uppgiften tyckte de om! Vi fortsätter med att läsa med alla elever en gång per dag i skolan så långt som det låter sig göras. Det är det jätteviktigt att även ni läser läsläxan varje dag hemma, det krävs mycket träning för att få upp läsflytet och läsförståelsen.

I matten har vi jobbat med femmönster. Syftet är att våra elever ska få undersöka och beskriva strukturer i femmönstret och att de även ska samla och utbyta kunskaper med varandra om talet fem och hur talet kan delas upp. Vi har parallellt med detta jobbat med 3-kompisar och med Vektor.

Denna vecka fick våra ettor börja att spela tvärflöjt och fiol på musiklektionerna med El Sistema. Detta hade våra elever sett fram mot mycket och nu när de äntligen fick pröva tyckte de att det var jätteroligt!

Ny klasskamrat: På måndag börjar det en ny elev i 1B, Åsas klass. Det är en tjej som heter Lana som kommer från Långängskolan. Vi hälsar henne varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas här hos oss på Stocksätter!

Kom ihåg: Nu är alla inbjudningar till höstterminens utvecklingssamtal hemskickade med era barn. Fyll i alla tider som är möjligt för er och skicka med lappen tillbaka till skolan senast 24/9 men gärna tidigare. Vi återkommer med vilken tid ni får. Hör av er snarast om lappen mot all förmodan ej har kommit med hem.

Bästa helgtipset! Imorgon lördag har Håll Sverige Rent en städdag i hela landet. Häng på och gå ut och städa i naturen. Bli en miljöhjälte!

 

Detta händer nästa vecka

Måndag: Idrott, de som vill får byta om.

Tisdag: Musik med El Sistema. Läxinlämningsdag!

Onsdag: Åsas klass, 1B, har simundervisning. Se till att badkläder, badlakan och en plastkasse packas med. Det kan även vara bra att skicka med en frukt eller en macka denna dag. Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för Gunillas klass, 1A, men ingen idrott för Åsas klass, 1B. De som vill byta om i Gunillas klass kan ta med sig ombyte.

 

Ha en underbar hösthelg!

Åsa & Gunilla

**************

Vecka 36

Hej på er!

Den här veckan har varit fullspäckad av arbete! Vi tränar svenska och matematik varje dag. I svenskan har vi övat extra på bokstaven B, både att läsa, skriva och tillverka bokstaven.

Eleverna har också letat efter mönster utomhus och sedan ritat av dem. Det tyckte de var kul! Ord som vi tränar på i samband med mönster är mönsterdel och struktur. Vi har också övat på 2-kompisar, tal som tillsammans blir 2.

Vi har engelska en gång i veckan. Just nu övar vi bl a på att presentera oss själva, räkna och lära oss nya väderord. Vi tränar med t ex genom ramsor, korta filmer och pratövningar. Gå gärna in på engelska bloggen för att se mer hur vi jobbar med ämnet! Det finns länk till den på klassbloggen. Jag uppmanar även eleverna att öva sig hemma genom att besöka bloggen. Där finns även andra länkar till bra sidor på nätet där man övar sig i engelska!

Den här veckan har ettorna börjat att ha NO (naturorienterade ämnen). Vi jobbar just nu med fasta ämnen och vätskor. Vi har undersökt fasta föremåls likheter och olikheter.

Det här veckobrevet läggs ut under torsdagen. Dagen efter är det Skoljoggen. Mer information finns i ett inlägg på bloggen. På fredag ska vi också delta i ”Håll Sverige rent” som är en ideell organisation som jobbar för att vi ska bli fler som inte skräpar ner. På lördag den 18 september har de en kampanj där man ska gå ut och städa i sitt område. Vi är anmälda och kommer att städa på fredag i stället! Hur det gick kommer ni att få ta del av senare på bloggen!

Vi har lagt in en film på bloggen där vi ger information som vi skulle ha gett er på ett föräldramöte. Kolla gärna in filmen!

På onsdag är det fotografering. Kolla exakta tider här nedan för ettorna. Om ditt barn är med i något råd på skolan blir det även fotografering en annan tid. Tänkt på att de som tar kort 13:00 blir lite försenade. Man tar vid stenarna utanför idrottshallen.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 37:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Musik med El Sistema. Städrådet tar kort kl. 11:15 (Belle och Pedro) Elevrådet tar kort kl. 13:00 (Max och Lena)
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Det är också fotografering för alla ettorna. Åsas grupp tar kort 8:30 och Gunillas grupp 9:10.
 • Torsdag: Musik med El Sistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat och gå på Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan. Trivselgruppen tar kort 8:15 (Lilly och Noah). Måltidsrådet tar kort kl. 13:00 (Leo och Ariam)

 

 

 

Vecka 35

Hej på er!

En kort skolvecka är till ända och här kommer passande nog även ett kort veckobrev. Nu har den första höstmånaden börjat och visst känns det att det är kallt i början på dagarna! Vantar och mössor kan behövas tas med till skolan.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Bb och eleverna har även arbetat med att bygga ihop ord av två stavelsekort (typ SA-GA och LA-GA) för att sedan skriva upp ordet i sitt arbetshäfte. I ”Boken om mig” har alla skrivit och ritat om sina familjer. Vi försöker dessutom att läsa med alla elever varje dag.

I matten har vi börjat att jobba med mönster. De har fått bygga mönster med plastkuber och sedan har de målat av sitt mönster på ett papper bl a. Vi har talat om begreppen mönster, mönsterdel och strukturer.

OBS: Vi delade inte ut någon läxa idag då vi vill att de ska få vara helt lediga från skolan dessa dagar, men från och med nästa onsdag kommer de att få två läxpapper per vecka.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

Tisdag: Musik med ElSistema.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med ElSistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat på Läxhjälpen.

Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

 

Varma hösthälsningar

Åsa & Gunilla

 

*****************

Vecka 33

Vecka 34

Hej på er!

Då var andra veckan i ettan avklarad. Eleverna har varit väldigt duktiga och jobbat på flitigt. De börjar att komma in i rutinerna bra nu!

Vi lästränar varje dag och övar oss på att skriva. Den här veckan har vi tränat mer på bokstaven a och ord med a i. Vi hade en bild och tekniklektion och då fick eleverna tillverka bokstaven.

Så här fina blev bokstäverna!

 

Eleverna har börjat att skriva en bok som vi kallar ”Boken om mig”. Vi skriver i den varje vecka och ritar en bild till. Det är en trevlig bok att spara och titta tillbaka till när de är lite äldre.

Den här veckan har vi haft engelska. Vi övade bl a på hälsningsfraser, presentation och siffror.

Vi delar ut läxor på onsdagar och sedan ska dessa lämnas tillbaka senast tisdagen veckan därpå. Påminn gärna era barn så att läxan kommer tillbaka i tid! Varje torsdag mellan 13-13:30 har vi läxhjälp i Gunillas klassrum.

Vi har börjat med att utvärdera veckan varje fredag. Eleverna skriver kort om något de lärt sig eller övat på. Så småningom kommer vi att utveckla utvärderingarna att bli lite längre. Det blir också en fin minnesbok att spara för framtiden!

Nästa vecka delar vi inte ut någon läxa eftersom veckan bara har 3 skoldagar. Onsdagen därpå, den 8 september delar vi ut nästa läxa.

 

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 35:

 • Idrott på måndag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Torsdag den 2/9 och fredag den 2/9 det studiedagar och ingen skola. Skolan är alltså stängd dessa dagar och eleverna är lediga.

 

******************

Tjoho! Nu är vi igång!

Ja, nu är den första skolveckan avklarad! Det är mycket som har varit nytt för både eleverna och oss vuxna, men det har gått jättebra! Våra elever har jobbat på ordentligt på lektionerna och det har börjat att vänja sig vid att rasterna är mycket kortare nu än i förskoleklassen.

Veckan startade festligt med hissad flagga på skolgården och våra rektorer passade på att bjuda alla skolans elever på glass. Vi i ettan fick jordgubbsglass i strutar och de allra flesta åt med glassen med god aptit samtidigt som vi såg avsnittet på filmen ”Kalles klätterträd” då Kalle började i ettan. Rektorerna kom sedan på besök till oss i onsdags och presenterade sig. Det är lite festligt för båda heter Sara både den biträdande och den ordinarie.

Vi har fått några nya elever i båda klasserna. I 1A (Gunillas klass) har det börjat en flicka som heter Inas och i 1B (Åsas klass) har en flicka som heter Belle börjat samt att Nour som gick hos oss i början av förskoleklassen har kommit tillbaka. Vi hälsar dessa tre elever varmt välkomna och hoppas att de ska trivas hos oss!

Denna vecka har det varit många praktiska saker att göra så som att gå igenom schemat, lära sig de nya rutinerna, prata igenom olika regler, fixa pärmarna o s v. Men vi har även hunnit att jobba en hel del! I svenskan har vi bl a jobbat med Språkbiten där eleverna lär sig att stavelseläsa korta ord med endast fyra bokstäver (ex. la-ga laga). De har även skrivit dessa ord i en liten bok. Eleverna har även jobbat med några svenska-appar. I matten har vi jobbat med ett sifferhäfte där alla har fått träna på att skriva siffrorna och att göra enkla uträkningar. Vi har även jobbat med en app som heter Vektor där eleverna får träna upp sitt arbetsminne bl a. Läs mer om denna app i ett inlägg på vår blogg.

Igår hade vi en trevlig stund med alla våra ettor ute i parken. Det lektes och fikades! Jättekul att fyra mammor dök upp och var med!

Kom ihåg …

 • att lämna in lappen med era kontaktuppgifter.
 • att skicka med inneskor och lite extrakläder till skolan.

En önskan!

När våra elever gick i förskoleklassen var det ganska många som ville bjuda på glass när de fyllde år. Det var jättetrevligt men nu när de går i skolan önskar vi att ingen glass eller liknande skickas med, vi firar enkelt i klassrummet istället.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

Tisdag: Läxan ska senast lämnas in denna dag.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat på Läxhjälpen.

Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

 

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********************

Här har vi sparat kort från veckobreven i förskoleklass.