Minnesanteckningar

Minnesanteckningar från föräldramötet den 29/9 2020

Vi informerade om förskoleklassens blogg, stocksätter8.se där vi varje fredag lägger ut ett veckobrev där man kan läsa om veckan som varit och vad som händer kommande vecka. På bloggen lägger vi alltid ut viktig information direkt. Alla lappar som skickas hem tar vi kort på och lägger in på bloggen. Så om man funderar på om en lapp har kommit bort kan man kolla på bloggen. Så klart kan man följa vardagen i förskoleklass genom bilder och filmer. Där finns också länkar till andra bloggar t ex skolans blogg och elevrådets blogg. Följ gärna vår klassblogg så missar du ingen information. På bloggen finns kontaktuppgifter till skolsköterskan Carin. Hon informerade på mötet om hur hon träffar eleverna och faktiskt tar över BVC:s roll nu när ditt barn har börjat skolan. Carin kommer att träffa alla i förskoleklass under höstterminen för att göra en hälsokoll.

Vi informerade om våra utedagar på onsdagar. Vi går alltid ut oavsett vilket väder det är så tänk på att ditt barn har kläder efter väder på onsdagar. Dessutom kan man skicka med lite lätt fika i ryggsäcken. Vi delar alltid ut frukt innan vi går till dem som vill ha.

Varje dag har vi en fruktstund där kommunen bjuder på frukt. Men om man vill får man så klart skicka med egen vald frukt eller macka om ens barn behöver det.

Från och med vecka 42 så börjar alla elever klockan 08:00. Om ditt barn inte har fritids får man vänta utanför tills det ringer in. Det är för att fritids har sin verksamhet där på morgonen och vill avsluta innan skolstarten.

Vi informerade också om El Sistema som är ett stort projekt som Kulturskolan jobbar med på Stocksätterskolan. De träffar våra elever två gånger i veckan där de får sjunga och öva sig i takt och så småningom också börja spela instrument. Det är ett språkhöjande projekt. Läs mer om det på nätet.

På föräldramötet delade vi ut ryggsäckar från Hallsbergs kommun som alla elever i förskoleklass får. De som inte har fått än kommer att få på utvecklingssamtalen som börjar nästa vecka. Vi har delat upp eleverna mellan oss tre pedagoger. Vi tar kontakt och bokar tid med er som inte kunde komma på mötet.

Vi påminner också om att vi har väldigt mycket kvarglömda kläder här i våra lokaler. Kom gärna hit och titta igenom. Efter höstlovet städer vi bort allt.