Minnesanteckningar

Här är minnesanteckningarna från föräldramötet den 5 september:

Vi började med en kort presentation. Det var många föräldrar där och fika-försäljningen gav drygt 1200 kr till klasskassan! Tack alla som köpte fika!

Vi berättade om läget i grupperna, att det känns väldigt positivt. De jobbar på bra i klassrummen och visar ofta omtanke och bryr sig om varandra, både på rasterna och i klassrummet. Det är en god stämning i grupperna.

Vi påminner också om att vi har en elev med nötallergi. Tänk på att inte skicka med något med nötter i. Vissa choklader innehåller nötter.

Klassbloggen presenterades och vi visade information som finns där. Alla blanketter som skickas hem, läggs också upp på bloggen. Varje fredag finns ett nytt veckobrev som berättar om veckan och även om vad som ska hända nästa vecka. Vi påminde om inneskor som alla elever behöver ha. Man kan också ta med sig frukt, smörgås eller liknande till fruktstunden varje dag där vi också bjuder på frukt. I tygpåsen vid hyllan i kapprummet är det bra om det finns lite extra kläder.

Varje onsdag delas ny läxa ut (om det inte är lovdagar) och den ska lämnas tillbaka tisdagen därpå. Det finns möjlighet till läxhjälp på torsdagar efter skolan, 13:00-13:30.

Frånvaro ska anmälas varje dag. Det kan ske via appen Tieto eller sms till Ekens arbetsrum. Om man vet att barnet ska vara hemma i flera dagar är det bra att berätta det i t ex ett sms. Då behöver man inte anmäla det varje dag. Vill man vara ledig fyller man i en ledighetsansökan. Det finns på bloggen att skriva ut. Anmälan ska göras i god tid. Vi kan godkänna upp till 2 dagar. Blir det längre ledighet så är det rektor som måste godkänna. Vid ledighet ansvarar vårdnadshavare för att skolarbete görs.

Den 15 september har 2A skolfotografering och den 16 september är det dags för 2B. Om man har barn som är med i något råd, t ex elevrådet är det också fotografering denna vecka. Det är olika tider för varje råd. Collagefoto kontaktar vårdnadshavare efter fotografering via sms, mail eller via post. Funkar inte det så kan man kontakta Gunilla för att få hjälp.

Vecka 47 och 48 är det simskola. Det är Alléhallen som håller i det. Mer information kommer på bloggen.

I början av oktober börjar vi med utvecklingssamtalen. En lapp med tider kommer att skickas hem några veckor innan. Tänk på att ringa in alla tider som ni kan. I Haldor kan man ta del av sitt barns omdömen och individuella utvecklingsplan. Man loggar in med bank-id. Den finns som app men lättast att hitta på platsen är det om man loggar in på en dator eller ipad.

Inom kort kommer Kulturskolan att dela ut lappar om att delta i Fritidsorkestern som alla tvåor erbjuds att delta i. Det kommer att vara 2 gånger i veckan, efter skolan. Vill man delta får man lämna in en anmälan.

I oktober i samband med FN-dagen kommer vi att bjuda in till ett öppet hus.

I årskurs 2 kommer vi bl a att få besöka Bergöö-våningen och en arla-bondgård. Inför jullov och sommarlov besöker vi Hallsbergs bibliotek för att låna böcker (barnen kommer kontinuerligt under terminerna att låna böcker på skolans bibliotek).

Vi berättade också lite om olika tema-områden som vi kommer att jobba med under läsåret, t ex rymden, geografi (världsdelar, hav och länderna i Norden), bibliska berättelser och olika yrken. Då kommer ni att bli inbjudna och få möjlighet att komma till oss och berätta om era jobb. Det brukar vara väldigt trevligt och lärorikt. Och eleverna tycker att det är jätteroligt!

Ni är alltid välkomna att komma till skolan och hälsa på. Det är bara att komma! Vi informerade också om att elever inte ska bjuda på glass i skolan när de fyller. Skolan bjuder ibland och då är det alltid isglass.

Det kom upp frågor om idrotten och dusch/ombyte. Just nu är det uteidrott och inte några elever som duschar efteråt. Vi hoppas att det blir enklare att kunna byta om och duscha när det blir inomhus.