Inför lucia

Om en vecka är det dags för våra treor att genomföra sitt luciafirande för alla på skolan och för er, föräldrar och syskon. Ni kommer att få en inbjudan med mer information på här på bloggen, men luciafirandet som ni är inbjudna till är på tisdag den 12 dec kl.18:00.

VIKTIGT: På tisdag kommer vi att ha en generalrepetition och då slutar våra elever ca 30 minuter senare än vanligt, ca kl.14:30.

Här är mer viktig information inför lucia:

  • Se till att ditt barn övar på sångerna hemma. De har fått med sig ett sånghäfte hem och ni kan söka upp låtarna på YouTube om ni är osäkra på hur de låter.
  • Alla måste ta med sig sina luciakläder till skolan senast på måndag. Det bästa är om man har egna kläder men vissa saker finna att låna. Tänk på att märka upp galgar och påsar ordentligt så att vi kan hålla isär deras kläder.
  • Skolan kan låna ut lucialinnen till dem som är tärnor, stjärngossar eller lucia om ni vill. Eleverna får hämta dessa linnen på fredag och ta med dem hem så ni kan stryka dem. Efter luciafirandet ska dessa linnen tvättas och lämnas tillbaka till skolan. Skolan har elektriska ljus till alla tärnor och en krona till lucia om hon vill låna. Glitter måste var och en ta med själva.
  • De som är sockerbagare ska ha en vit tröja på sig, de får låna bagarmössa och förkläde.
  • Det finns lite kläder att låna för pepparkakorna om det skulle behövas.
  • Tomtarna måste ha egna kläder med sig.
  • Lussebullarna får låna kläder från skolan men kan gärna ha svarta kläder på sig.

Lämna en kommentar