Snart är det dags att Rocka våra Sockor

Tisdagen den 21 mars Rockar vi Sockor på Stocksätterskolan. Då tar man på sig två olika strumpor för att visa att vi tycker att det är roligt att vi alla är olika och helt unika. Denna dag tänker vi extra på dem som har Downs Syndrom men även allt annat som gör oss olika från varandra.

Vi Rockar Sockor denna dag och det beror på att den 21 mars är det Internationella Downs syndromdagen. Denna dag väljer alltså många att ta på sig olika sockor för att uppmärksamma att människor är olika och att vi alla är lika mycket värda.

Att Internationella Downs syndromdagen, World Down Syndrome Day, uppmärksammas just den 21 mars är ingen slump. Personer med Downs syndrom har tre stycken av kromosom 21. Och dagen infaller alltså den 21/3, årets tredje månad.

Häng på och Rocka Sockorna med oss!

2 svar på ”Snart är det dags att Rocka våra Sockor”

Lämna en kommentar