Lekar från Squid game

Nu har lekarna från Squid game även kommit till 1:orna. De har börjat att leka dödslekar inspirerade av serien Squid game på Netflix. Serien är från 16 år och helt olämplig för yngre barn. När vi har pratat i klasserna berättar barnen att de har sett information om serien och även spelat spel från serien på spelet Roblox. Några har fått reklam på mobilen om Squid game och då sett filmsekvenser från serien. Det går även att se filmklipp på Youtube.

Vi har helt förbjudit barnen att leka dessa lekar i skolan och även pratat om varför serien är barnförbjuden och att det inte är något de ska se.

Spelplattformen Roblox har ingen åldersgräns. Där kan alla spela spelen som användarna själva skapat. Det gör att det både finns barnvänliga spel och våldsamma spel där. Ni föräldrar kan göra inställningar i Roblox som förhindrar vissa spel men det bästa är att ni själva granskar vilka spel ert barn spelar och vilka de chattar med där.

Vi har pratat om detta i skolan och önskar att ni även pratar med era barn om våldsamma spel och lekar.

Lämna en kommentar