Vi Rockar Sockorna imorgon!

Imorgon, fredagen den 19 mars, är det åter dags att Rocka Sockorna för att visa att visa att det är roligt att vi alla är olika. Den egentliga anledningen till att vi Rocka Sockorna är för att uppmärksamma alla de som har blivit födda med Downs syndrom och att på detta sätt visa att de är lika värdefulla och har samma rättigheter som alla andra. Den riktiga Rocka Sockor dagen är på söndagen den 21 mars men då är vi ju lediga från skolan så vi rockar två dagar innan. Sedan kan man ju gärna fortsätta att rocka med sin familj på helgen också!

När man Rockar Sockorna tar man på sig två olikfärgade strumpor. Det är ett roligt och enkelt sätt att manifestera alla människors lika värde. Vi rockar för de med Downs syndrom men även för alla andra olikheter som vi har. Alla människor är ju unika och olika! Olika är bra!

Initiativet att Rocka Sockorna kommer ursprungligen från USA där det har namnet ”Rock your socks”. 2014 initierade Svenska Downföreningen kampanjen “Rocka dina sockar”. 2015 kom det stora genombrottet i sociala media med draghjälp av Nathea Anemyr, som har en syster med Downs syndrom och det är sedan dess vi på Stocksätterskolan har Rockat våra Sockor.

Det är FN som har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket!

Lämna en kommentar