Veckobrev

Vecka 38

Hej på er!

Den här veckan har bjudit på både regn och sol. Tänk på att vi är ute på alla raster. Vi behöver få frisk luft för att orka jobba! Det är viktigt att barnen har regnkläder med sig om det är regn. Det tar tid från lektionerna när man måste byta till torra kläder efter varje rast.

I onsdags var Åsas klass till Alléhallen. Det var jättetrevligt. Alla gjorde bra ifrån sig och tyckte att det var jätteroligt att få bada och träna på att simma. Både på vägen dit och vägen hem städade vi och plockade skräp!

Vi lottade vilka som ville städa. På ditvägen blev det Belle och Gry och på hemvägen Lavin och Molly! Två påsar dit och en påse på hemvägen blev det!

Efter badet fikade vi tillsammans!

 

Vi har jobbat extra med bokstaven Dd. Lilla d är väldigt lik lilla b så vi har pratat om hur man kan hålla isär dem. (Bagare Bosse bär bullar-magen går framåt på linjen) och (Duktiga Doris drar dockan-stjärten står ut bakåt på linjen).

I matematiken övar vi mer på fem-kompisar (två tal som tillsammans blir fem). Vi har pratat om hur man kan använda talet 5 till att räkna andra tal: 5+1=6   5+2=7    5+3=8 osv…

Vi har haft SO och då har vi pratat om trafik. Vi har tittat på hur man kan skydda sig i trafiken med

t ex reflexer, bilbälte och hjälm. Vi har också tittat på hur en airbag (luftkudde) fungerar och vad som kan hända i en bilkrock om man inte har bälte på sig eller om bältet sitter fel.

Nu sätter vi snart igång med våra utvecklingssamtal. Alla som har lämnat in blanketten med de tider som passar, kommer att få tillbaka den med den tiden som det blev, markerad. Notera tiden så att ni kommer ihåg den! Det kommer också med ett papper som man ska svara på hemma och ta med till samtalet! Vi ser fram emot att få sitta ner tillsammans och samtala!

 

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 39:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Musik med El Sistema. Läxinlämning!
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Gunillas klass, 1A har simundervisning. Se till att badkläder, badlakan och en plastpåse packas med. Det kan även vara bra att skicka med en frukt eller en macka.
 • Torsdag: Musik med El Sistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat och gå på Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott för Åsas klass, 1B, men ingen idrott för Gunillas klass, 1A. De som vill byta om tar med sig ombyte och badlakan.

 

 

 

 

Vecka 37

Hej alla föräldrar!

Nu är vi alla fotograferade här i skolan. Det gick bra och nu väntar vi med spänning att få se bilderna. Ni kommer att bli kontaktade av Collagefoto via e-post eller sms inom de närmsta veckorna och få en kod till bilderna. Sedan kan ni själva avgöra om ni vill köpa någon bild eller inte. Om det blir något problem så hör av er direkt till Collagefoto på nummer: 019-611 10 30.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Cc på många olika vis, både på papper och på våra lärplattor. Vi har också skrivit i Boken om mig där alla våra elever fick skriva vad de tycker om och vad de inte tycker om. Den uppgiften tyckte de om! Vi fortsätter med att läsa med alla elever en gång per dag i skolan så långt som det låter sig göras. Det är det jätteviktigt att även ni läser läsläxan varje dag hemma, det krävs mycket träning för att få upp läsflytet och läsförståelsen.

I matten har vi jobbat med femmönster. Syftet är att våra elever ska få undersöka och beskriva strukturer i femmönstret och att de även ska samla och utbyta kunskaper med varandra om talet fem och hur talet kan delas upp. Vi har parallellt med detta jobbat med 3-kompisar och med Vektor.

Denna vecka fick våra ettor börja att spela tvärflöjt och fiol på musiklektionerna med El Sistema. Detta hade våra elever sett fram mot mycket och nu när de äntligen fick pröva tyckte de att det var jätteroligt!

Ny klasskamrat: På måndag börjar det en ny elev i 1B, Åsas klass. Det är en tjej som heter Lana som kommer från Långängskolan. Vi hälsar henne varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas här hos oss på Stocksätter!

Kom ihåg: Nu är alla inbjudningar till höstterminens utvecklingssamtal hemskickade med era barn. Fyll i alla tider som är möjligt för er och skicka med lappen tillbaka till skolan senast 24/9 men gärna tidigare. Vi återkommer med vilken tid ni får. Hör av er snarast om lappen mot all förmodan ej har kommit med hem.

Bästa helgtipset! Imorgon lördag har Håll Sverige Rent en städdag i hela landet. Häng på och gå ut och städa i naturen. Bli en miljöhjälte!

 

Detta händer nästa vecka

Måndag: Idrott, de som vill får byta om.

Tisdag: Musik med El Sistema. Läxinlämningsdag!

Onsdag: Åsas klass, 1B, har simundervisning. Se till att badkläder, badlakan och en plastkasse packas med. Det kan även vara bra att skicka med en frukt eller en macka denna dag. Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för Gunillas klass, 1A, men ingen idrott för Åsas klass, 1B. De som vill byta om i Gunillas klass kan ta med sig ombyte.

 

Ha en underbar hösthelg!

Åsa & Gunilla

**************

Vecka 36

Hej på er!

Den här veckan har varit fullspäckad av arbete! Vi tränar svenska och matematik varje dag. I svenskan har vi övat extra på bokstaven B, både att läsa, skriva och tillverka bokstaven.

Eleverna har också letat efter mönster utomhus och sedan ritat av dem. Det tyckte de var kul! Ord som vi tränar på i samband med mönster är mönsterdel och struktur. Vi har också övat på 2-kompisar, tal som tillsammans blir 2.

Vi har engelska en gång i veckan. Just nu övar vi bl a på att presentera oss själva, räkna och lära oss nya väderord. Vi tränar med t ex genom ramsor, korta filmer och pratövningar. Gå gärna in på engelska bloggen för att se mer hur vi jobbar med ämnet! Det finns länk till den på klassbloggen. Jag uppmanar även eleverna att öva sig hemma genom att besöka bloggen. Där finns även andra länkar till bra sidor på nätet där man övar sig i engelska!

Den här veckan har ettorna börjat att ha NO (naturorienterade ämnen). Vi jobbar just nu med fasta ämnen och vätskor. Vi har undersökt fasta föremåls likheter och olikheter.

Det här veckobrevet läggs ut under torsdagen. Dagen efter är det Skoljoggen. Mer information finns i ett inlägg på bloggen. På fredag ska vi också delta i ”Håll Sverige rent” som är en ideell organisation som jobbar för att vi ska bli fler som inte skräpar ner. På lördag den 18 september har de en kampanj där man ska gå ut och städa i sitt område. Vi är anmälda och kommer att städa på fredag i stället! Hur det gick kommer ni att få ta del av senare på bloggen!

Vi har lagt in en film på bloggen där vi ger information som vi skulle ha gett er på ett föräldramöte. Kolla gärna in filmen!

På onsdag är det fotografering. Kolla exakta tider här nedan för ettorna. Om ditt barn är med i något råd på skolan blir det även fotografering en annan tid. Tänkt på att de som tar kort 13:00 blir lite försenade. Man tar vid stenarna utanför idrottshallen.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 37:

 • Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.
 • Tisdag: Musik med El Sistema. Städrådet tar kort kl. 11:15 (Belle och Pedro) Elevrådet tar kort kl. 13:00 (Max och Lena)
 • Onsdag: Ny läxa delas ut. Det är också fotografering för alla ettorna. Åsas grupp tar kort 8:30 och Gunillas grupp 9:10.
 • Torsdag: Musik med El Sistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat och gå på Läxhjälpen.
 • Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan. Trivselgruppen tar kort 8:15 (Lilly och Noah). Måltidsrådet tar kort kl. 13:00 (Leo och Ariam)

 

 

 

Vecka 35

Hej på er!

En kort skolvecka är till ända och här kommer passande nog även ett kort veckobrev. Nu har den första höstmånaden börjat och visst känns det att det är kallt i början på dagarna! Vantar och mössor kan behövas tas med till skolan.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Bb och eleverna har även arbetat med att bygga ihop ord av två stavelsekort (typ SA-GA och LA-GA) för att sedan skriva upp ordet i sitt arbetshäfte. I ”Boken om mig” har alla skrivit och ritat om sina familjer. Vi försöker dessutom att läsa med alla elever varje dag.

I matten har vi börjat att jobba med mönster. De har fått bygga mönster med plastkuber och sedan har de målat av sitt mönster på ett papper bl a. Vi har talat om begreppen mönster, mönsterdel och strukturer.

OBS: Vi delade inte ut någon läxa idag då vi vill att de ska få vara helt lediga från skolan dessa dagar, men från och med nästa onsdag kommer de att få två läxpapper per vecka.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

Tisdag: Musik med ElSistema.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: Musik med ElSistema. De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat på Läxhjälpen.

Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

 

Varma hösthälsningar

Åsa & Gunilla

 

*****************

Vecka 33

Vecka 34

Hej på er!

Då var andra veckan i ettan avklarad. Eleverna har varit väldigt duktiga och jobbat på flitigt. De börjar att komma in i rutinerna bra nu!

Vi lästränar varje dag och övar oss på att skriva. Den här veckan har vi tränat mer på bokstaven a och ord med a i. Vi hade en bild och tekniklektion och då fick eleverna tillverka bokstaven.

Så här fina blev bokstäverna!

 

Eleverna har börjat att skriva en bok som vi kallar ”Boken om mig”. Vi skriver i den varje vecka och ritar en bild till. Det är en trevlig bok att spara och titta tillbaka till när de är lite äldre.

Den här veckan har vi haft engelska. Vi övade bl a på hälsningsfraser, presentation och siffror.

Vi delar ut läxor på onsdagar och sedan ska dessa lämnas tillbaka senast tisdagen veckan därpå. Påminn gärna era barn så att läxan kommer tillbaka i tid! Varje torsdag mellan 13-13:30 har vi läxhjälp i Gunillas klassrum.

Vi har börjat med att utvärdera veckan varje fredag. Eleverna skriver kort om något de lärt sig eller övat på. Så småningom kommer vi att utveckla utvärderingarna att bli lite längre. Det blir också en fin minnesbok att spara för framtiden!

Nästa vecka delar vi inte ut någon läxa eftersom veckan bara har 3 skoldagar. Onsdagen därpå, den 8 september delar vi ut nästa läxa.

 

Hälsningar Gunilla och Åsa

 

Detta händer vecka 35:

 • Idrott på måndag. Glöm ej idrottskläder och badlakan.
 • Torsdag den 2/9 och fredag den 2/9 det studiedagar och ingen skola. Skolan är alltså stängd dessa dagar och eleverna är lediga.

 

******************

Tjoho! Nu är vi igång!

Ja, nu är den första skolveckan avklarad! Det är mycket som har varit nytt för både eleverna och oss vuxna, men det har gått jättebra! Våra elever har jobbat på ordentligt på lektionerna och det har börjat att vänja sig vid att rasterna är mycket kortare nu än i förskoleklassen.

Veckan startade festligt med hissad flagga på skolgården och våra rektorer passade på att bjuda alla skolans elever på glass. Vi i ettan fick jordgubbsglass i strutar och de allra flesta åt med glassen med god aptit samtidigt som vi såg avsnittet på filmen ”Kalles klätterträd” då Kalle började i ettan. Rektorerna kom sedan på besök till oss i onsdags och presenterade sig. Det är lite festligt för båda heter Sara både den biträdande och den ordinarie.

Vi har fått några nya elever i båda klasserna. I 1A (Gunillas klass) har det börjat en flicka som heter Inas och i 1B (Åsas klass) har en flicka som heter Belle börjat samt att Nour som gick hos oss i början av förskoleklassen har kommit tillbaka. Vi hälsar dessa tre elever varmt välkomna och hoppas att de ska trivas hos oss!

Denna vecka har det varit många praktiska saker att göra så som att gå igenom schemat, lära sig de nya rutinerna, prata igenom olika regler, fixa pärmarna o s v. Men vi har även hunnit att jobba en hel del! I svenskan har vi bl a jobbat med Språkbiten där eleverna lär sig att stavelseläsa korta ord med endast fyra bokstäver (ex. la-ga laga). De har även skrivit dessa ord i en liten bok. Eleverna har även jobbat med några svenska-appar. I matten har vi jobbat med ett sifferhäfte där alla har fått träna på att skriva siffrorna och att göra enkla uträkningar. Vi har även jobbat med en app som heter Vektor där eleverna får träna upp sitt arbetsminne bl a. Läs mer om denna app i ett inlägg på vår blogg.

Igår hade vi en trevlig stund med alla våra ettor ute i parken. Det lektes och fikades! Jättekul att fyra mammor dök upp och var med!

Kom ihåg …

 • att lämna in lappen med era kontaktuppgifter.
 • att skicka med inneskor och lite extrakläder till skolan.

En önskan!

När våra elever gick i förskoleklassen var det ganska många som ville bjuda på glass när de fyllde år. Det var jättetrevligt men nu när de går i skolan önskar vi att ingen glass eller liknande skickas med, vi firar enkelt i klassrummet istället.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

Tisdag: Läxan ska senast lämnas in denna dag.

Onsdag: Ny läxa delas ut.

Torsdag: De som vill kan stanna kvar en halvtimme efter att skolan slutat på Läxhjälpen.

Fredag: Idrott, skicka med ombyte och badlakan.

 

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Åsa & Gunilla

*********************

Här har vi sparat kort från veckobreven i förskoleklass.