Veckobrev

Vecka 3

Hej på er!

Den här veckan startade med härliga vinterdagar då vi åkte pulka, madrass och skridskor. Veckan avslutades med regn och mildväder och då gick torkskåpen varma! Tänk på att skicka med extra strumpor. Det var många blöta skor! Beroende av hur vädret blir nästa vecka, kan det bli mer pulka och skridskoåkning. Vi gör ett inlägg på bloggen när vi tar beslutet. Kolla varje dag om vädret blir kallare med snö! Vi informerar ju alltid barnen men ibland glömmer de såklart bort att berätta hemma och då är bloggen perfekt!

Vi har jobbat med bokstaven Oo. I matematiken fortsätter vi att öva på talordning och ramsräkning uppåt och nedåt. Den här veckan har vi också tränat mer på året, månaderna och årstiderna.

Barnen har gjort snögubbar med oljekritor och vattenfärg. Bilderna blev jättefina! De hamnar på väggarna här innan de kommer hem till er!

Nu finns Gabis planering för idrottslektionerna för vårterminen under fönstret ”Idrott”.

Trevlig helg!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 4:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

Vecka 2

Hej allesammans!
Vi får börja med att önska er alla en god fortsättning på det nya året! Hoppas att ni hade det trevligt under helgerna som har varit. Förra terminen avslutades ju lite konstigt då alla vi lärare i förskoleklassen blev sjuka samtidigt. Helt otroligt! Nu är vi friska igen och fulla av förväntningar på den nya terminen.

Den här veckan har vi jobbat med året, årstiderna och månaderna. Våra sexåringar har fått några olika varianter av uppgifter som handlar om detta. Vi har dessutom sjungit om månaderna och vi har sett film som handlat om årstiderna. De kommer att få med sig en årstidskalender hem inom kort som de har gjort själva.

Vi har haft tre härliga dagar ute i snön! I onsdags hade vi utedag på vår egen lilla gård och de som ville fick åka pulka och madrass nerför backen. Det hade kommit snö, sedan hade det regnat och därefter hade det frusit på så det var väldigt isigt och halkigt, men också kul. I går, torsdag, hade det snöat igen och vi tog med oss pulkor och madrasser och gick till Werners Backe och åkte där. De hade jätteroligt! Idag var vi på stora gården och åkte på kullen som finns där. En film från pulkaåkningen kommer på bloggen.

Påminnelse: Vi går ut varje dag så se till att ditt barn har kläder för det väder som är. Nu när det är vinter är det viktigt med varma kläder och att det finns ombyte här i skolan. Vantar är det bra att ha minst två par av för de kan så lätt bli blöta.

 

Detta händer nästa vecka

Måndag: Idrott för grupp A.

Onsdag: Utedag! Kläder efter väder och en enkel matsäck om man vill. Skolan bjuder på frukt.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

*****************

Vecka 51

Ho ho!

Det här blir det sista veckobrevet innan jullovet. Halva tiden i förskoleklassen har gått! Det har gått otroligt fort och vi har haft en härlig termin! Era barn är fantastiska!

Den här veckan har vi bl a övat på bokstaven Nn och gjort julkort. Utedagen i onsdags tillbringade vi vid Spontan. Det var en riktigt mulen förmiddag men vi fick faktiskt se solen under tiden vi var ute!

Vi påminner också om att sista skoldagen är tisdag 22 december och då slutar eleverna 9:30.

Vårterminen börjar tisdagen den 12 januari klockan 8:00. Glöm inte att följa bloggen så att ni håller er uppdaterade.

Vi tackar för den här terminen och önskar alla, både barn och föräldrar ett skönt jullov och en härlig ledighet!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 52:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • Tisdag är sista skoldagen innan jullovet. Alla elever på skolan slutar 9:30. Ingen skollunch den här dagen.

 

 

 

Vecka 50

Hej på er!

Det här är det näst sista veckobrevet innan jullovet. Den här terminen har verkligen gått snabbt. Det är ett härligt gäng vi har. Vi märker att nu när barnen känner varandra lite bättre så visar de ofta omtänksamhet om varandra. Det finns mycket bra att bygga vidare på!

I torsdags hade vi julpyssel i förskoleklassen. Eftersom många vill göra mer pyssel kommer vi att fortsätta lite mer under nästa vecka.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Mm. På utedagen i onsdags var vi till stora lekparken.

På fredag kan ni se filmen på förskoleklassens luciatåg! De var jätteduktiga!

Det har var vår student Amandas sista vecka. Hon har varit här i 5 veckor. Det har varit jätteroligt att ha henne här och vi önskar henne lycka till med fortsatta lärarstudier!

Det är bra för er att känna till att en elev i förskoleklass har vattenkoppor. Sedan har vi också en elev med bekräftad covid-19 smitta men utan symptom.

Vi påminner också om att sista skoldag är tisdag 22 december och skoldagen slutar 9:30.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 51:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 49

Hallå!

Nu har vi börjat med adventsmys varje morgon. Alla samlas på den stora mattan och så tänder vi adventsljusen och öppnar en lucka i vår kalender där vi läser om varför vi firar jul i Sverige. Vi har också en digital adventskalender. Vi kommer under veckorna som är kvar läsa olika julberättelser och också titta på några avsnitt ur Sunes jul.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Ll. På utedagen i onsdags var vi vid Spontan. Där kunde barnen ha mycket fri lek, hoppa hopprep, spela Gaggaboll och fotboll.

Vid Spontan spelar vi Gaggaboll vid de gamla plaskdammarna!

Tillsammans med Kulturskolan övar vi på de olika luciasångerna. På tisdag nästa vecka spelar vi in filmen som ni sedan kan ta del av på fredagen nästa vecka. Barnen kan vara precis vad de vill i luciaspelet. Därför är det jätteviktigt att alla har med sig sina kläder på en uppmärkt galge/påse. Ta med redan på måndag!

På måndag får vi en ny elev. Han heter Wisam. Vi hälsar honom välkommen till oss!

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 50:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På tisdag spelar vi in Lucia-spelet. Glöm ej kläder.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På torsdag har vi julpyssel!
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

Vecka 48

Hej på er!

Då har vi klarat av den sista skolveckan i november och nu väntar december med adventsmys och tända ljusstakar. Vi kommer under hela december månad att starta dagen tillsammans allihopa. Vid dessa samlingar kommer vi att öppna en kalender, se på en liten film, tända ljus och njuta av den stundande julen.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Kk både i skrivböcker, på våra lärplattor och vi har även sett på film om bokstaven. I matten har våra elever jobbat med matematik i några olika matte-appar. På utedagen gick vi till Parken och lekte där. På musiken har de fortsatt att träna på lucia-sångerna till vår luciafilm som vi ska spela in och som ni sedan ska få ta del av.

Vår lärarstudent Amanda har fortsatt att ha lektioner i förskoleklassen. Denna vecka var hon i den gröna gruppen där eleverna fick öva på rim och stavelser. Dessa lektioner har varit omtyckta och vi har märkt att det rimmas lite här och lite där efteråt. Det passar ju väldigt bra så här i juletider!

En spännande sak som vi gjorde denna vecka var att våra förskoleklasselever fick gå till skolans bibliotek och låna böcker för första gången. De böcker som de lånade fick de ta med, de lånade max två böcker per elev. Läs böckerna hemma och ta sedan med böckerna tillbaka till skolan. De få ha böckerna hemma i tre veckor så det passar ju bra att se till att de är tillbakalämnade till skolan innan jullovet.

Vi skulle haft besök av Folktandvården i onsdags men på grund av dessa Corona-tider som vi lever i nu beslöts det att vi flyttar fram detta besök.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema. Carina har semester, Ronya vikarierar.

Onsdag: Utedag, kläder efter väder eventuellt kan en liten matsäck tas med. Carina har semester, Ronya vikarierar.

Torsdag: El Sistema.

Fredag: Idrott grupp B.

 

Ha en riktigt trevlig första advent!

Carina, Åsa & Gunilla

 

********************’

Vecka 47

Hej på er i novembermörkret!

Vi har haft en härlig vecka med mycket lek och även en hel del jobb. Dagarna går fort och snart är vi inne i december månad!

Den här veckan har vi övat på bokstaven Jj och haft högläsning. Vår lärarstudent Amanda har haft lektioner i röd grupp där de har fått öva på rim och stavelser. Amanda kommer att ha lektioner i de andra grupperna också.

På utedagen i onsdags var vi vid hembygdsgården igen. Det var verkligen en härlig höstdag med lövdoft och fukt i luften. Det finns stora ytor och mycket spännande att upptäcka där. Husen är många och tusenskönorna blommade fortfarande.

Vi har haft en hel del funderingar kring hur vi ska kunna genomföra förskoleklassens Lucia-spel i år. Vi kan ju inte bjuda in er vårdnadshavare enligt rådande regler. Att lägga ner det helt känns väldigt tråkigt. Det är ju en upplevelse att få se sina 6-åringar i luciatåget. Sedan dröjer det till årskurs 3 som varje år håller i Stocksätterskolans luciatåg. Därför har vi beslutat att tillsammans med Kulturskolan genomföra lucia-tåget och spela in det. Inte riktigt samma sak men det blir av och ni kan få uppleva det i alla fall.  Inspelning kommer att ske tisdagen den 8 december och barnen får själva önska vilken roll i luciatåget de vill ha. Det finns viss möjlighet att låna kläder här på skolan.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 48:

 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag morgon kommer Folktandvården till oss och pratar om hur och varför man ska borsta tänderna.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På torsdag morgon ska förskoleklassen få gå till Ekens bibliotek och träffa bibliotekarie Eva-Lothe. De ska få lite bokprat och sedan låna med sig böcker hem.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

Vecka 46

Hej på er!

Ännu en höstvecka är till ända! Det har lekts mycket med de nedfallna lönnlöven när vi har varit ute. De har bäddat ner varandra i lövhögar och kastat upp löv så det har blivit till ett härligt lövregn. Vädret har varit bra trots att det har blivit betydligt kyligare. Vi har märkt att det är en hel del som saknar vantar och givetvis behöver de ha med sig minst ett par, men gärna två, till skolan så här års.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ii, vi har även lärt oss om igelkottar och att de går i ide på hösten. Alla har fått gjort en egen igelkott av en kastanj och dessa har vi ställt bland löv så vi kan titta på alla fina igelkottar. Vi har jobbat med ordningstal i matematiken och på idrotten har de fått kasta med olika sorters bollar. På musiken har de börjat att sjunga vintervisor och på utedagen gick förskoleklassen till Spontan.

Vår lärarstudent Amanda har gjort sin första vecka hos oss. Det har verkligen varit jättetrevligt att ha henne i förskoleklassen. Läs Amandas presentation på vår blogg!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Vi har ingen El Sistema denna dag.

Onsdag: Utedag! Om man vill kan man packa med sig en liten matsäck, frukt bjuder skolan på.

Torsdag: Musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Varma hösthälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

*******************

Vecka 45

Hej igen!

Nu är vi igång igen efter förskoleklassens första lov!

Direktiven runt Corona har skärpts i många län. Information om vad som gäller för oss ligger på bloggen och skolans hemsida. Gunilla har gjort en film där bl a skolsköterskan Carin berättar om vad man ska tänka på för att inte sprida smitta vidare. Det är viktigt att om man har haft något symptom som t ex halsont eller snuva, ska man vara hemma minst i 48 timmar. Sedan är det som ni vet viktigt att ni föräldrar väntar på era barn utanför kapprummen.

Idrotten kommer i möjligaste mån att fortsätta att vara utomhus. Det är svårt att springa i t ex stövlar så skicka gärna med bra springskor den dagen ditt barn har idrott.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Hh. I matematiken har vi lärt oss hur man spelar sudoku. Det gillade alla elever. Vi har börjat att spela med färger men många var intresserade av att testa med bokstäver så det kommer vi också att göra.

På utedagen i onsdags var vi vid hembygdsgården. Det var en härlig höstdag. Många tyckte att de olika husen där var väldigt spännande. Tydligen bodde tomten i ett av dem…

Under vecka 46 till 50 har vi en lärarstudent hos oss på Eken/Ängen. Hon heter Amanda och läser på Örebro Universitet. Hon börjar på måndag!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 46:

 • På måndag har Åsa semester och Ronja Hjertberg är vikarie.
 • På måndag har grupp A idrott.
 • På tisdag och torsdag är det El sistema med Kulturskolan.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 43

Hejsan!

Då är sista veckan innan höstlovet avklarad och det har varit en trevlig vecka!

Vi har jobbat med den enastående vackra bokstaven Gg denna vecka! I matten har vi arbetat med begreppen fler, färre och även med att uppskatta mängder. På utedagen i onsdags gick vi till Parken och där gjorde vi en matteuppgift där eleverna fick först plocka stenar, pinnar och löv och sedan fick de uppskatta vad det fanns flest respektive färst av. Vi har också talat om hösten, om vad som händer då, sett på höstfilmer och målat höstteckningar. Dessutom har eleverna lekt i de nedfallna lönnlöven på skolgården. Film om detta kommer snart på bloggen.

Två ovanligt trevliga saker denna vecka har varit för det första konserten i tisdags, Vänstay, då våra sexåringar sjöng och underhöll sin publik på ett imponerande sätt. Film från denna konsert finns på bloggen för dig som inte kunde vara med eller för dig som vill se den igen. För det andra avslutade vi veckan med en uppskattad utklädningsdag. Vi hade disco och åt salta pinnar och drack saft. Dessutom såg vi på en fin Höstkonsert som eleverna som går i åk 1-6 har gjort och som visas på film. Om ni också vill se den så finns den utlagd på elevrådet.se. Det blev ett fint avslut innan lovet.

Kom ihåg! Så här i Corona-tider är det viktigt att elever som är sjuka stannar hemma och att de sedan har två friska dagar hemma innan de kommer tillbaka till skolan. Vi måste vara rädda om varandra!

Information: Idag gick Nour sin sista dag hos oss i Förskoleklassen. Han flyttar till Motala med sin familj under höstlovet. Vi önskar honom lycka till i sin nya skola och tackar för den här tiden!

Detta händer nästa vecka, v.44:

H Ö S T L O V !

Observera att fritids har stängt på måndagen!

 

Detta händer v.45:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Vi sjunger med El Sistema.

Onsdag: Utedag, om man vill får man ta med en enkel matsäck. Vi bjuder på frukt till alla.

Torsdag: Vi sjunger med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Ha ett mysigt höstlov!

Carina, Åsa & Gunilla

*****************

Vecka 42

Hej igen!

Nu har vi haft en lite kallare vecka med lägre temperaturer. Hösten är verkligen här! Glöm inte bort att se till att ert barn har varma kläder och ytterbyxor, mössa och vantar med sig eftersom vi går ut i alla väder och alla dagar.

Vi tycker att det har fungerat väldigt bra i förskoleklassen med den nya starttiden. ”Börja klockan åtta”-dängan sitter!

Den här veckan har vi övat på bokstaven Ff. I matematiken har vi bl a tränat på fler, färre och skillnad.

I onsdags var de elever som gått på Äppellunden inbjudna till en återträff. Vi andra hade utedag vid Spontan precis bredvid. Det var en kall men uppfriskande förmiddag ute! De gamla barnbassängerna vid Spontan fick fungera som Gaggbollsrink!

Här är nästan hela gänget som hälsade på vid sin gamla förskola Äppellunden!

 

Glöm inte bort att anmäla er till föreställningen med Kulturskolan och förskoleklassen som är på tisdag. Information har skickats hem men finns också på bloggen.

Det är höstlov vecka 44 och stängningsdag på fritids måndag den 26 oktober.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 43:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På tisdag har förskoleklassen en föreställning för er föräldrar, kl 17:30 här på Stocksätterskolan. Glöm inte att anmäla er!
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 41

Hej på er!
En ganska blöt höstvecka är till ända. De flesta av våra 6-åringar tycker att det är roligt när det är blött ute, de har roligt med vattenpölarna och den blöta sanden. Vi går ut varje dag oavsett väder så det är viktigt att det finns regnkläder, stövlar och extrakläder här i skolan.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ee i svenskan och med fler och färre i matten. På utedagen gick vi till den lilla lekparken nedanför Werners backe där det lektes, spelades fotboll och plockades kastanjer. Även på idrotten spelades det fotboll och det dansades också.

Vi är nu igång med denna termins utvecklingssamtal och det är jättetrevligt att få träffa er vårdnadshavare tillsammans med era barn! Kom ihåg att fylla i lappen med munnarna innan samtalet och ta sedan med den lappen till samtalet. Om lappen kommit bort, eller ni har glömt den hemma, så löser vi det givetvis när ni är på plats.

Ni borde vid det här laget ha blivit kontaktade av Collagefoto. De ska nämligen skicka ut en kod till er via mail, sms eller brev så att ni kommer åt årets skolkort. Om ni inte fått en kod så ring till dem så löser de detta åt er genast. Här är Collagefotos telefonnummer: 019-611 10 30.

Detta händer nästa vecka:

Måndag: OBS: Den nya starttiden på Stocksätterskolan träder i kraft så vi börjar kl.8:00!  Idrott för grupp A.

Tisdag: El Sistema.

Onsdag: Utedag, om man vill kan man ha med en enkel matsäck men vi bjuder på frukt också. Kläder efter väder! De barn som har gått på den röda avdelningen på Äppellunden ska gå dit på en återträff. De är ute när de träffas.

Torsdag: El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Varma hösthälsningar!

Carina, Åsa & Gunilla

********************

Vecka 40

Hej igen!

Här är lite kort information om veckan!

Vi har haft lite omväxlande väder men ändå mest sol. På utedagen i onsdags var vi vid Spontanidrottsplatsen. Där spelade vi fotboll, hoppade hopprep och gjorde lekte en massa. Men vi hade också en matteuppgift att lösa. Alla förskoleklasselever fick plocka 10 löv. Sedan tränade vi på hur många löv man hade kvar om man t ex fick 2 eller blev av med 3, alltså lite addition och subtraktion.

Den här veckan har vi övat på bokstaven Dd.

I tisdags hade vi äntligen ett föräldramöte. Det var många föräldrar som kom! Vi tyckte det var jättetrevligt och roligt att äntligen få träffa er! Minnesanteckningar om det som vi pratade om kommer att läggas in på bloggen inom kort.

På föräldramötet informerade vi också om Stocksätterskolans nya starttid. Från och med den 12 oktober börjar alla elever kl. 08:00. Ni som inte kunde komma på mötet har fått en informationslapp med ert barn hem.

Vi träffade våra faddrar i årskurs 3 i fredags. Tillsammans gick vi en lära-känna promenad med frågor och lekte lite på skolgården. Det var jättetrevligt!

I fredags kom bibliotekarie Eva-Lotte och läste ur en bok. Sedan fick alla rita en bild av en figur i boken. Innan Eva-Lotte gick fick alla en egen bok och ett lånekort. Alla förskoleklasselever har nu också ett lånenummer så att de kan låna böcker på skolans bibliotek.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 41:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På tisdag och torsdag kommer Kulturskolan till oss för att ha musik med eleverna två gånger i veckan i halvklass.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 39

Hejsan!

Det är så vackert ute nu när träden börjar skifta i höstens sprakande färger. Vi går ut varje dag och njuter av det vackra höstvädret.

Den här veckan har vi fortsatt att jobba med mönster på matten. Arbetsuppgiften handlade om att pärla halsband efter olika mönster. Först fick var och en bestämma en mönsterdel till deras egna halsband. Sedan pärlade det efter den två gånger. Halsbandet lades sedan i ett hemligt kuvert. Sedan har kuverten getts till olika elever som har fortsatt att pärla på halsbandet och de har då försökt att följa samma mönster. Idag fick de tillbaka sitt eget halsband och de fick se hur långt halsbandet hade blivit och de fick även se om deras mönster hade fortsatt att följas.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Cc. Vi har arbetat med Cc både i våra arbetsböcker och på våra lärplattor. Vi har dessutom sjungit alfabetet och sett på film.

I onsdags på vår utedag gick vi till vindskyddet i skogen här intill skolan och lekte där. Det klättrades på de stora stenarna, flyttblocken, och det lektes bland skogens träd. Våra elever hittade dessutom mycket skräp som vi plockade upp. De hittade både pantburkar, glas, plast och mycket mer. Vi tog med oss allt skräp till skolan och slängde det där. Jättebra att vi kan göra en liten miljöinsats i vår närmiljö!

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A, inget ombyte behövs.

Tisdag: Vi har musik med El Sistema. Kl.17.00-18.00 har vi föräldramöte i Ängens ljusgård. Max en vårdnadshavare per elev får komma.

Onsdag: Utedag, de som vill får ta med sig lite enkel matsäck, vi bjuder på frukt.

Torsdag: Vi har musik med El Sistema.

Fredag: Idrott för grupp B, inget ombyte behövs.

 

Ha en trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

********************************

Vecka 38

Hej alla föräldrar i förskoleklass!

Nu är den här veckan snart till ända! Det har gått fort!

Vi påminner barnen varje dag om att sätta på sig sina inneskor. Många har det med sig till skolan men glömmer att använda dem. Påminn gärna hemma om hur viktigt det är att inneskorna används. Det blir mycket damm, vatten, mat och annan smuts på golven här på skolan!

Den här veckan har vi tränat på att göra olika mönster, både bygga, rita av och kunna förstå ritningar på mönster. Vi pratar mycket om att mönster består av likadana mönsterbitar.

Barnen har övat på bokstaven B, både att skriva och att lyssna efter hur b låter i olika ord.

I onsdags deltog förskoleklassen i Skoljoggen. Vi gick tillsammans ett varv i elljusspåret och så stannade vi vid ormgärdet och fikade.

Glöm inte bort att det är omfotografering på måndag för de som var borta när vi hade skolfotografering.

Alla har fått ett papper med sig hem om kommande föräldramöte den 29 september. Samma information finns på bloggen också.

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 39:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På måndag är det omfotografering på förmiddagen.
 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.
 • På tisdag och torsdag kommer Kulturskolan till oss för att ha musik med eleverna två gånger i veckan i halvklass.
 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

Vecka 37

Hej allesammans!

Nu är en händelserik vecka till ända! Det har varit många nya saker för våra 6-åringar. Denna vecka startade vi bland annat med musiken i förskoleklassen, detta projekt heter El Sistema. Vi har två lektioner i veckan så de har hunnit med två musikpass. Det har fått lära sig nya sånger, musiklekar och olika rörelser. Detta har varit uppskattat av barnen.

Vi har även startat upp tre arbetsgrupper och hunnit med tre pass. I dessa grupper jobbar vi med svenska, matematik och ibland även med engelska. Ibland får de jobba på sina lärplattor och ibland i en arbetsbok. Vi ser även på filmer där vi lär oss mer om bokstäver, siffror och engelska. Alla elever har en egen iPad och egna hörlurar till här i skolan. Dessa tas aldrig med hem. För att göra skillnad mot när de använder olika typer av surfplattor hemma så säger vi lärplattor här i skolan, det tydliggör att dessa använder vi för att lära oss nya saker. Vi har tydliga regler för vad som gäller när man använder sin lärplatta, de får t ex inte klicka runt hur som helst utan de måste vara inne på den app som vi jobbar med just då.

I tisdags tog vi skolkort. Här på Stocksätterskolan tar vi dessa bilder utomhus så långt som det är möjligt och vi i förskoleklassen kunde vara ute när vi blev fotograferade. Förskoleklassen fotograferades i grupp A och grupp B för vi ansåg att det skulle bli svårt att ta skolkort med alla 36 förskoleklassbarn på samma bild. Det var mulet och lite kyligt när vi skulle bli fotograferade och när det var grupp B:s tur att ta sin bild började det till och med att regna. Alla blev lite skrattiga av regnet så det blev säkert bra bilder. Inom någon vecka kommer ni att bli kontaktade av Collagefoto via sms, e-post eller brev. Ni får då en kod så att ni kan gå in på deras hemsida och se bilderna på ert barn och där kan ni även beställa bilder om ni vill ha. Blir det något problem så hör av er direkt till Collagefoto så hjälper de er, deras nummer är följande: 019- 611 10 30. För de som missade denna fotografering får de en ny tid för att ta sitt porträtt måndagen den 21 september.

I onsdags hade vi utedag i spöregn. Vi stannade kvar på skolan och öppnade våra förrådshus där barnen kunde sitta och äta frukt eller matsäck. Det var mysigt med det smattrande regnet! Vi hade också en begravning av en fågel som hade flugit in i ett av våra fönster på Ängen och dött. Det var en trädpiplärka som kanske var på väg mot Afrika. Vi såg en film på hur den såg ut och hörde hur vackert den hade kvittrat. Så vackert och sorgligt!

Viktigt: Vi märkte på vår utedag att några barn saknar regnkläder och stövlar. Vi går ut varje dag så det är viktigt att det finns kläder för detta här i skolan. Likaså är det bra med lite extra kläder eftersom deras kläder kan bli blöta eller smutsiga så att de behöver bytas. Alla har en egen låda i kapprummet där de kan ha sina extrakläder.

Skoljoggen: Nästa vecka har vi den traditionella skoljoggen på vår skola. I vanliga fall är hela skolan ute och springer i elljusspåret i en timme, allihop tillsammans. I år blir det annorlunda med tanke på Covid19, alla klasser får en egen tid i spåret. Det finns en vattenkontroll där man kan dricka. Alla som vill kan dessutom skänka en slant till ett gott ändamål genom att Swisha till: 123-9011263. I år går det till Clowner utan gränser. Clowner utan gränser vill sprida skratt, lek och glädje till barn och ge dem ny energi och hopp om att framtiden kan bli bra.

 

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Tisdag: Musik med ElSistema.

Onsdag: Vi springer Skoljoggen. Se till att ert barn har kläder efter väder.

Torsdag: Musik med ElSistema.

Fredag: Idrott för grupp B.

 

Må väl!

Carina, Åsa & Gunilla

********************

Vecka 36

Hej igen alla föräldrar i förskoleklass!

Den här veckan har varit kort, då både torsdag och fredag har varit studiedagar. Vi har jobbat med att sortera olika saker i matematiken. Vi har övat på att sortera på olika sätt och berätta för varandra efter vilken regel man har sorterat.

Här har man sorterat knappar efter olika egenskaper. Gissa vilka?

Nästa vecka kommer vi att börja att storleksordna på olika sätt.

Nästa vecka kommer förskoleklassen att få träffa på Kulturskolan för första gången. Stocksätterskolans yngre elever är med i ett projekt som heter El Sistema. Det är ett projekt som ska ge barn och unga möjlighet att utvecklas genom att spela och sjunga tillsammans. Innan Corona bjöds föräldrarna till skolan flera gånger varje termin för att få lyssna till konserter och uppträdande. Nu vet vi inte hur det blir den här terminen. Vi kommer att ge er mer information om El Sistema men läs gärna mer på länken:

Läs mer om El sistema

 

Glöm inte bort skolfotograferingen på tisdag!

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 37:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.

 

 • På tisdag är det skolfotografering för förskoleklass. Vi kommer att ta två gruppfotografier, grupp A och grupp B. Sedan blir det också individuella kort.

 

 • På onsdag är det utedag, kläder efter väder och enkel matsäck om man vill.

 

 • På tisdag och torsdag kommer Kulturskolan till oss för att ha musik med eleverna två gånger i veckan i halvklass.

 

 • På fredag har grupp B idrott.

 

 

 

 

Vecka 35

Hej!

Då har den första hela veckan i förskoleklassen klarats av. Vi märker att våra 6-åringar börjar komma in i de nya rutinerna och vi med. Än så länge har mycket handlat om att fortsätta att lära känna varandra, hitta i lokalerna och lära sig vilka regler det är som gäller. Det är ett härligt gäng måste vi säga!

Denna vecka hade vi vår första utedag. Vi gick iväg till parken och lekte där. Det gungades, klättrades på stenar, byggdes kojor och små insekter blev ompysslade och fick en rejäl dos av kärlek. Vi kommer att fortsätta att gå ut på onsdagar och de som vill får ta med sig en liten enkel matsäck så som t ex frukt, smörgås, riskakor, vattenflaska eller liknande. Vi har alltid frukt här på skolan som de som vill kan ta med sig. Alla våra elever måste förstås vara klädda för att vara ute dessa dagar, men detsamma gäller ju även alla andra dagar för vi går ju ut varje dag även om vi är ute som längst på onsdagar. Det finns en film att se på från utedagen på vår blogg.

Nästa vecka kör vi igång med att jobba med matematik. Då kommer vi att börja med att träna på att sortera olika saker. Vi kommer att jobba med ett material som heter: ”Tänka, resonera och räkna”. Det ska bli spännande!

Detta händer nästa vecka:

Måndag: Idrott för grupp A.

Onsdag: Vi har utedag = kläder efter väder och en liten enkel matsäck om man vill.

Torsdag: Lovdag! Fritids har öppet.

Fredag: Lovdag! Fritids har stängt.

 

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Carina, Åsa & Gunilla

********************

Här är det första veckobrevet:

 

Vecka 34

Hej alla föräldrar i förskoleklass!

Den här terminen är inte som det brukar vara, pga av covid-19. Vi brukar alltid starta med ett föräldramöte där vi får träffa varandra. Eftersom vi dessutom är nya för varandra blir det extra tråkigt att vi inte får träffas. Vi hoppas på att kunna få till någon form av träff. Men ni får jättegärna söka upp på hämtningar och lämningar till fritids och vi finns ju också såklart med varje morgon och möter barnen och vid dagens slut. Och där kan vi ju också ett tillfälle att träffas. Undrar ni något kan ni alltid söka upp oss eller maila oss på adresserna som vi uppgav på pappret som skickades hem innan sommarlovet.

Den har varit en härlig första vecka där vi har börjat att lära känna varandra. Vi tycker att det är en härlig grupp med fantastiska barn och vi ser verkligen fram emot att få tillbringa dagarna tillsammans. Den här veckan har vi haft mycket ”lära känna” övningar och lek. Nästa vecka kommer vi att börja med lite kortare arbetspass i svenska, matematik och engelska.

Vi har gjort två indelningar av förskoleklassen till bl a idrott:

Grupp A:

Benjamin, Mobina, Noa, Heaven, Pedro, Mohamad, Lavin, Ariam, Beylasan, Gry, Lilly, Leo, Eddie, Nour, Nelly, Lena, Ebrahim och Gabriel

Grupp B:

Vincent, Max, Molly, Zacharias, Noah, Lukas, Mikaela, Saga, Juni, Maria, Eylin, Adonay, Fuad, Leos, Natalie, Ensar, Kristijan och Imad

 

Vi påminner om att alla på Stocksätterskolan ska ha inneskor. Vi har fruktstund varje dag och bjuder på frukt men man får naturligtvis ha med sig egen frukt.

Bra att veta: Tisdag vecka 37 är det skolfotografering för förskoleklass. (Kompletteringsfotografering om man är sjuk det här datumet är 21 september)

 

Hälsningar Gunilla, Åsa och Carina

 

Detta händer vecka 35:

 • På måndag har grupp A idrott. Man behöver inte ha med sig ombyte eftersom alla idrottslektioner är utomhus fram till höstlovet.
 • På fredag har grupp B idrott.
 • På torsdag och fredag är Åsa ledig. Amanda Melin vikarierar.